Inloggen bij Google lukt niet
30 maart 2019 - 22:43   
geplaatst door: okkehel
Het volgende lukt sinds kort niet meer:

- Systeemvoorkeuren; Internet accounts; Google -> er opent een mededeling dat ik het wachtwoord moet invoeren voor mijn Google-account en dat Google eist dat Safari daarvoor wordt opgestart

- Safari start op en in ik kom in de inlogschermen van Google inclusief 2-staps authenticatie. Geen foutmeldingen.

- Kom terug bij Systeemvoorkeuren, melding: Identiteit niet geaccepteerd. Er kan niet worden ingelogd bij Google. Probeer het later nog een keer.

Ik doe alles volgens het boekje, heb zelfs voor Google een nieuw wachtwoord aangemaakt. Maar dit gebeurt elke keer opnieuw.

Wat is dit?
antw: Inloggen bij Google lukt niet
31 maart 2019 - 01:31    reactie #1
geplaatst door: okkehel
Meest toegepaste oplossing werkt: computer uit- en weer aanzetten. Lijkt opgelost dus.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
31 maart 2019 - 10:04    reactie #2
geplaatst door: bobbeek
Ik kreeg vanmorgen na het opstarten van mijn MB en daarna Mail dezelfde mededeling. Bij mij was het invoeren via Sleutelhanger voldoende. Ik had het idee dat dit te maken had met de update naar MacOS 10.14.4 welke ik gisteren had uitgevoerd, maar mogelijk een andere oorzaak.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
31 maart 2019 - 10:20    reactie #3
geplaatst door: Bryan
Ik denk toch dat Google problemen heeft met grote besturingssysteemupdates. Hetzelfde probleem heb ik zowel bij Mac als bij Linux. In beide systemen moest ik in sleutelhanger mijn inloggegevens opnieuw invoeren na de update om het probleem op te lossen, zoals bobbeek al zei.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
31 maart 2019 - 14:14    reactie #4
geplaatst door: okkehel
Ik weet het niet zeker maar ik vermoed dat ik een andere probleemveroorzaker heb. Zojuist geprobeerd om mijn Google-account te koppelen aan Outlook (nieuwste versie). Net als eerder lukt dat niet: je komt in een loop terecht waarin steeds de inlog in het Google-account volgt om toestemming voor het koppelen van het account aan Outlook te geven. Daarna in Systeemvoorkeuren, Internetaccounts gekeken en dat moet weer opnieuw bij Google ingelogd worden en dat lukt dan dus ook niet. Ook een loop waarbij de identiteit niet vastgesteld kon worden. Outlook gestopt en leeggehaald, laptop opnieuw opgestart en het probleem is opgelost. Dit gedoe is ontstaan na de laatste osx update.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
1 april 2019 - 22:36    reactie #5
geplaatst door: Ehrbacher
Niet kunnen inloggen bij Google lijkt me geweldig !!
Heerlijk om geen last te hebben van die meekijker.

Nooit meer Google, dus ook nooit geen problemen op dat vlak.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
23 juni 2019 - 13:57    reactie #6
geplaatst door: Speed94
Is er inmiddels het al een oplossing voor dit probleem.
opnieuw opstarten werkt niet en alle software is up to date!
antw: Inloggen bij Google lukt niet
23 juni 2019 - 14:22    reactie #7
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

En wat als je via de Apple app (software) zelf je Google account toevoegt?

Dus stel je wilt Gmail in Mail.app van Apple ontvangen dan ga je naar voorkeuren in Mail > Accounts en dan voeg je daar een account toe --> kies voor Gmail.

Op die manier zou ik het doen. Niet via de globale Internet-accounts in Systeemvoorkeuren want dan voeg je zeg maar in elke Apple app je Google-dienst toe. Ik zou het specifiek bij elke app zelf doen omdat dit diensten zijn die niet door Apple gemaakt worden, dan kan de intergratie nooit 100% functioneren zoals iCloud.
antw: Inloggen bij Google lukt niet
23 juni 2019 - 14:44    reactie #8
geplaatst door: boiing
Is er inmiddels het al een oplossing voor dit probleem.

Als ik me goed herinner was dit een probleem na de macOS 10.14.4 update. Het was geen probleem bij de gebruiker maar lag aan Apple en/of Google en is een paar dagen later gefixt. Jouw 'issue' moet dus een andere zijn, heb je exact dezelfde verschijnselen als in het eerste bericht van @okkehel?