antw: Time Machine backup ext. HD controleren op Nas
reactie #25 geplaatst: 23 mei 2020 - 12:57
Klopt ook alweer, Boni, ik zat er weer eens naast met mijn verouderde spullen.

 :sigh:

Waar ik echter niet naast zat is de tip om een iPhoto, of Photos library rechtstreeks te openen vanaf een Time Machine bib door iPhoto of Fotos ( al naargelang waar je foto bib al, of nog niet naar geconverteerd is) gaat wel degelijk op.
(…)
Deze truuk geldt ook voor andere apps. Sluit je App, Option open deze met je Time Machine "schijf" aangesloten, en je zal merken dat je niet meer hoeft te zoeken in je TM schijf, welk formaat dan ook.
Ofwel gaat de desbetreffende backup automatisch open, ofwel krijg je een automagical keuze menu.

Ook hier zat je er eigenlijk naast want de “Option open” truuk hoeft helemaal niet om te weten te komen in de topic starter zijn situatie of de inhoud van zijn ext. HD wel degelijk meegenomen is in de Time Machine backup naar zijn NAS.
Hij moest enkel zijn externe HD aansluiten, ze dan selecteren in de Finder en Time Machine activeren. Zo ziet hij meteen dat de inhoud van zijn ext. HD op de NAS staat want kan bladeren in de Tijd.

En dan was het 2de deel van de topic starter zijn vraag: "Stel dat ik mijn ext schijf verlies of ze gaat stuk hoe kan ik deze fotobibliotheken van mijn nas terugplaatsen op een nieuwe HD ext. schijf?"
Daarvoor moest hij dus via de Finder op zijn Mac de Time Machine .backupbundle op zijn Synology NAS zien te vinden.
antw: Time Machine backup ext. HD controleren op Nas
reactie #26 geplaatst: 23 mei 2020 - 13:20
@boni: Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te zoeken en denken er nog meer mensen mee. :shakehands:

Daar zijn we Maccers voor!  :happy:

@boni: Aangezien ik geen synology gebruik heb ik ook niet zo'n "verberg"-vinkje. Ik zie mijn Tm-targets dus altijd gewoon staan als ik via de Finder naar mijn NAS ga. De gemiddelde gebruiker heeft daar inderdaad niet zo veel te zoeken, dus wel slim van Synology om die te kunnen verbergen.

Bij het aanmaken van een nieuwe gedeelde map op een Synology staat ze standaard zichtbaar in "mijn netwerklocaties". Zie schermafbeelding.
Maar ik had 'verberg...' van die map op zijn NAS (alsook bij mij) aangevinkt  om verwarring te voorkomen omdat de gemiddelde Time Machine gebruiker inderdaad niets of weinig te zoeken heeft in een .sparsebundle of backupbundle disk image.
antw: Time Machine backup ext. HD controleren op Nas
reactie #27 geplaatst: 23 mei 2020 - 15:54
Leuk bezig, mannen (m/v/o)!

Er lijken langzamerhand ook weer wat problemen uit TM/Catalina te verdwijnen*). O.a. het niet kunnen openen van het .backupbundle bestand in de Finder.
Door dit draadje ben ik weer e.e.a. gaan checken, ook al omdat ik tegenwoordig de TM backup op een Synology NAS heb draaien ipv een TC, zoals voorheen.
Verschillende .spartsebundle 's openden probleemloos. Voor het openen van de backupbundle moest ik eerst de NAS herstarten; vermoedelijk omdat het TM proces nog actief leek te zijn. Had daarvoor waarschijnlijk ook de Mac kunnen herstarten.

Was het trouwens hartgrondig eens met Jaco: wat heb je aan een backup systeem (en dat is TM uiteraard) waar je niet de ge-backup-te bestanden zou kunnen komen?!


*) Zie hiervoor het draadje wat ik hierover heb gestart:
https://www.macfreak.nl/macos-en-osx/time-machine-problemen-in-catalina/
geplaatst door: Flix
antw: Time Machine backup ext. HD controleren op Nas
reactie #28 geplaatst: 23 mei 2020 - 20:24
Nee hoor, weer te snel blij geweest.

TM nog even geprobeerd met de Mail en Contacten app. Nog steeds niet opgelost en onbruikbaar!
Maar erger: mijn bundle is beschadigd geraakt, misschien door het checken van e.e.a. wat ik door dit draadje heb gedaan, en nu is ie weer begonnen met een nieuwe backup, en ben ik mijn oude bestanden dus kwijt.

Kl*te Apple! Stelletje idioten daar in die maffe ufo in Cupertino.
geplaatst door: Flix
antw: Time Machine backup ext. HD controleren op Nas
reactie #29 geplaatst: 23 mei 2020 - 20:27
Dat heb je knap gedaan Boni  :worship:
Ook bedank ik héél het forum voor mee een oplossing te vinden  :thumbs-up:
Super goed en nogmaals bedankt :satisfied:
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Catalina op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 5S/2x iPhone SE/
1 Ihpone 8 /Ipad4