Mijn collega heeft vorige week een belangrijk interview opgenomen met de voice memo app Dictafoon op een MacBook Pro 2012 met SSD. Het interview heeft 1 uur en 19 minuten geduurd, echter blijkt de app maar 8:30 minuten te exporteren. De Dictafoon app geeft de voicememo weer alsof hij daadwerkelijk 1 uur en 19 minuten duurt:Als ik de opname probeer terug te spelen wordt echter 8:30 minuten weergegeven (rechts onderin):In de map ~/Library/Application Support/com.apple.voicememo (uit mijn hoofd) vind ik inderdaad alleen het m4a bestand van 8:30 met een grootte van 6,4 MB

Heb vervolgens met Disk Drill de SSD doorgescand en alle m4a bestanden opgeslagen die gevonden zijn. Naast de voice memos die al in de app map staan, kom ik wel wat grotere m4a bestanden tegen (waarvan onduidelijk is waar ze uit het filesystem komen, of welke naam ze oorspronkelijk hadden), maar kan deze niet afspelen en ik twijfel of ze gerelateerd zijn.

De enige aanwijzingen dat het bestand ├╝berhaubt de schijf heeft gehaald is wat te zien is in de Dictafoon app. Ik heb er ondertussen een hard hoofd in dat ik het interview kan redden, maar iemand anders misschien nog mogelijke andere oplossingen? Als jullie advies hebben hoor ik het graag!
geplaatst door: WR
antw: Voice memo bestand kwijtgeraakt van Macbook Pro schijf?
reactie #1 geplaatst: 6 mei 2019 - 12:35
Was deze Dictafoon app (Mojave) niet onderdeel van het eerste selecte groepje apps dat gebouwd was op het Marzipan framework? Samen met de Home en News app?
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd