[Past misschien niet helemaal hier in de communicatie-topic, maar ook niet echt in de baggerbox.... ]
"We" liggen in de clinch met TM, zeer onopvallend proberen ze per 22-12 de Algemene Voorwaarden te veranderen, belangrijkste wijziging: opzegtermijn van 2 naar 3 maanden.
Wat blijkt: als je het er niet mee eens bent, krabbelen ze terug en behoud je de oude AV, maar dit communiceren niet actief naar buiten.
Dus stuur nog even een briefje met je bezwaar voor de 22e!!
Zie ook persbericht:
--------------
KRO Ook Dat Nog, de Consumentenbond en Stichting de Ombudsman:
T-Mobile moet klanten tegemoet komen
Omdat u eerder heeft gereageerd op het T-Mobile verhaal met betrekking tot de nieuwe Algemene Voorwaarden willen wij u het volgende mededelen:
KRO Ook Dat Nog, de Consumentenbond en Stichting de Ombudsman zijn het niet eens met de manier waarop consumenten worden geconfronteerd met de nieuwe Algemene Voorwaarden van T-Mobile. In een persbericht laten zij weten dat klanten hun contract onvoorwaardelijk zouden moeten kunnen opzeggen wanneer de nieuwe Algemene Voorwaarden in het nadeel van de consument zijn. Zoals u wellicht weet weigert T-Mobile deze opzeggingen per direct door te voeren. Deze houding wekt de ergernis van Ook Dat Nog en de Consumentenbond. De partijen willen dat het bedrijf hun klanten tegemoet komt en de opzeggingen per direct doorvoert. Ook de SP is het niet eens met de houding van T-Mobile. De partij heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan minister Brinkhorst van Economische Zaken.
ALGEMEEN:
Per 22 december 2003 veranderen de Algemene Voorwaarden van T-Mobile. Voor klanten van het bedrijf heeft deze beslissing negatieve gevolgen. Zo wordt onder andere de opzegtermijn verlengd van twee naar drie maanden. Vanwege de wijzigingen willen veel klanten per direct van hun contract af. T-Mobile heeft aangegeven dat dit niet kan. Hiermee zijn Ook Dat Nog en de Consumentenbond het niet eens: bij onredelijk bezwarende voorwaarden in de nieuwe Algemene Voorwaarden moet een consument een onmiddellijke ontbinding van het contract kunnen eisen. Het probleem is alleen dat in de wet niet expliciet vermeld staat dat het opzeggen 'per direct' kan. Daardoor word je als consument gedwongen om naar de rechter te stappen. T-Mobile zet met deze houding de consument met de rug tegen de muur, terwijl de wet er juist moet zijn ter bescherming van de consument. De SP is het hiermee eens: "Nu geldt het recht van de sterkste". Tweede Kamerlid Arda Gerkens heeft daarom woensdag jl. vragen aan minister Brinkhorst gesteld.
WAT BIEDT T-MOBILE?
T-Mobile gaat dus niet akkoord met het per direct opzeggen van het contract. Wel heeft het aangegeven dat gedupeerden die zich melden het aanbod krijgen om op twee maanden opzegtermijn te blijven zitten. Volgens Ook Dat Nog is de groep mensen die zich gemeld heeft nog maar, want consumenten kennen vaak niet alle ins en outs van de wet. Het bedrijf zou dit aanbod dus naar alle abonnees moeten communiceren.
WAT NU?
Ook Dat Nog kan helaas niets méér doen dan is gedaan, puur vanwege de houding van T-Mobile Wij zijn dus ook gestopt met het doorsturen van de reacties naar T-Mobile. Voor u als consument blijft het probleem dat het gelijk alleen nog maar kan worden gekregen 1)als T-Mobile zich daartoe geroepen voelt, 2)door een proefproces te beginnen óf 3)als de Minister van Economische Zaken de ernst van de situatie inziet en het bedrijf op het matje roept.
Vanwege het grote aantal reacties is het voor ons onmogelijk om op alle specifieke vragen in te gaan. Vandaar deze algemene mail die -naar wij hopen- antwoord geeft op uw vragen. Verder willen wij u hartelijk danken voor uw reacties.
http://ookdatnog.kro.nl
(Bewerkt door maceef om 18:17, 18-12-2003)