Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
7 april 2022 - 21:21    reactie #25
geplaatst door: nnsa
Beter vul je daar in: 1.1.1.1 en 1.0.0.1 (Cloudflare). Die werken nagenoeg altijd.
Hoe vaak moeten we dit nog adviseren, voordat het wordt geïmplementeerd ?
IP-scan ook niet uitgevoerd, dan waren de verschillende IP-ranges ook aan het licht gekomen.

Basis informatie ook niet kompleet, ineens zijn er twee routers…
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
7 april 2022 - 21:28    reactie #26
geplaatst door: jaco123
@Jaco: op zich een goed idee van de DNS-servers weghalen. Enige nadeel is dat Henk bij Ziggo zit, die staan niet heel goed bekend om hun DNS-servers. Beter vul je daar in: 1.1.1.1 en 1.0.0.1 (Cloudflare). Die werken nagenoeg altijd.

Kwestie van smaak/voorkeur lijkt me. Ik zou liever al mijn apparaten instellen zodat ze naar mijn router kijken en dan vervolgens in de router de juiste DNS-servers van mijn voorkeur instellen. Dan heb je één plek waar je DNS-settings verandert in plaats van dat je er in al je apparaten mee loopt te klooien.

(aangenomen dat er in het gemiddelde huishouden al gauw 5-25 apparaten zijn lijkt het mij een beheer-drama om dat allemaal met de hand in te gaan stellen)

Als Ziggo onbetrouwbare DNS-servers heeft, dan stelt TS dus in de Asus-router de cloudfare-dns-servers in.
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
7 april 2022 - 21:56    reactie #27
geplaatst door: nnsa
Beter vul je daar in: 1.1.1.1 en 1.0.0.1 (Cloudflare). Die werken nagenoeg altijd.
Waar is ‘daar’ ?

Citaat
je kan de dns niet instellen op de connectbox daarvoor moet je een eigen router of DHCP-server gebruiken
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
7 april 2022 - 22:08    reactie #28
geplaatst door: Sypie
@nnsa: Zoals je kon zien verwees ik naar @Jaco, en dan specifiek naar het bericht om "daar" alle DNS-servers weg te halen. Wat weer verwees naar een bericht van @Henk waarin hij een schermafbeelding stuurde van de DNS-instellingen. "Al" die DNS-adressen weghalen en vervangen door de adressen die ik voorstelde.

Niet iedereen is thuis in netwerken. Daarom kan er voorgesteld worden om de DNS in de router of het modem in te stellen maar dat is voor sommige mensen een weektaak. Dit terwijl het instellen van de DNS op een enkele computer al een probleem zou kunnen oplossen (niet deze overigens).
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
7 april 2022 - 22:19    reactie #29
geplaatst door: nnsa
@Sypie: sans rancune en eens met je uitleg. Als de TS in een eerdere reactie zegt de DNS-serveradressen te hebben gewijzigd en ik zie die in de schermafbeeldingen niet terug dan roept dit vragen op bij mij. Dus vandaar…

Kernprobleem zit in de twee routers met twee verschillende ip-ranges. Dat moet eerst worden opgelost, door de ASUS router in de bridge mode te zetten.

En dan verder testen en de netwerkinstellingen waar nodig corrigeren.
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
8 april 2022 - 07:05    reactie #30
geplaatst door: Henk Verwijmeren
Wat Jako zegt klopt. Ik gebruik de wifi van de SmartWifi modem Giga omdat die simpelweg erg krachtig doorkomt waar het me met de wifi van de Asus nog nooit lukte. Wij zitten hier tussen verschillende studentenhuizen en het is constant armpje drukken met wifi signalen. Die SmartWifi modem Giga van Ziggo lijkt daar verandering te hebben gebracht maar nu lijk ik net de sales afdeling van Ziggo.
Back to topic dus:
Wifi met hoge snelheid van Ziggo op plekken waar dat eerst niet lukte, zonder toegang tot mijn eigen netwerk.
Bedraad met toegang tot eigen netwerk en wifi met toegang tot eigen netwerk voor de rest van het huis. En dat heb ik van de Asus router.
Vanaf de Ziggo SmartWifi modem Giga gaat er een kabel naar de Asus en vanaf de Asus verschillende kabels door het huis waarbij ik op de bovenverdieping ook nog een switch heb zitten om verder te splitsen.
Om het nog ingewikkelder te maken heb ik ergens ook nog na de switch een oude airport hangen die zijn eigen wifi blijft zenden lol. Het werkt allemaal so who cares, denk ik dan maar.
Nu zullen er ongetwijfeld zijn die denken: werkt het allemaal dan? Waarom deze hele discussie hier dan?
 
Kijk het is niet zo dat ik vanwege conflicten in mijn DNS instellingen, het wel of niet in bridgemode staan van Routers ik geen netwerk verbinding heb, dat het netwerkverkeer in de war wordt gestuurd omdat de verschillende apparaten niet goed communiceren etc. Been there done that. Alles eruit en opnieuw opbouwen. Eventueel laten doen.
 
De vraag waar ik mee worstel is waarom ik wel op internet zit en de Apple server zegt dat er geen internetverbinding is. Apple server down dacht ik, maar nee want als ik mijn kabeltje in de thunderbolt steek is er volgens Apple ineens wél internet maar dát had ik eerst ook. Dát snap ik niet. Tenzij iemand mij kan uitleggen dat dat zooitje in mijn instellingen er inderdaad voor kan zorgen dat alleen Apple mij niet binnen wil laten wanneer ik de ethernet aansluiting gebruik. Bijvoorbeeld omdat de ethernet aansluiting een eigen protocol heeft dat verstoord wordt door de instellingsproblemen.
Is de connector stuk?

Ik ben niet computer kundig genoeg om zelf te knutselen aan DNS instellingen, automatisch veranderen in handmatig, parameters veranderen, prioriteiten instellen in de instellingen van de router die al dan niet in slave dan wel bridge moeten staan want dan is het einde zoek. dan moet er een monteur komen. Daarom waardeer ik het ook enorm dat jullie me helpen.

Lampje van de SmartWifi modem Giga is wit. Geen Bridge dus.
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
8 april 2022 - 07:10    reactie #31
geplaatst door: Henk Verwijmeren
Had ik maar een vak geleerd
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
8 april 2022 - 09:47    reactie #32
geplaatst door: nnsa
Had ik maar een vak geleerd
Ik noem dit een houtjes-touwtjes netwerk. In tegenstelling tot een ander advies zou ik de Ziggo router/modem de master laten, omdat dit primair met je provider is verbonden. Tevens kan je zelf dit modem niet in bridge-modus zetten. Dat moet Ziggo doen. Je Asus moet dan wel in bridge, zodat er maar één DHCP-server IP-adressen in het netwerk uitdeelt. Maar is zie de meerwaarde van die Asus niet. Die zou ik er eens helemaal tussenuit halen en de ethernetkabels in de Ziggo stoppen, desnoods via een extra kleine switch. En dan nog eens testen. En als het niet lukt om een Cloudflare DNS-adres bij je netwerkinstellingen toe te voegen, op ht DNS tabblad van ethernet én wifi, dan zou ik met de exercitie stoppen als alles toch werkt in jouw beleving en er verder niet over nadenken waarom het onder bepaalde voorwaarden niet werkt. Succes.
Raar probleem met Ethernet-aansluiting iMac 27inch
8 april 2022 - 10:01    reactie #33
geplaatst door: Henk Verwijmeren
Ik ga ermee aan de slag.
Bedank in ieder geval voor al jullie moeite.
Misschien toch die Asus maar weg doen en alles anders configureren