geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Hoe Tim Cook zorgde dat Apple nummer één in China werd
In 2016 verzuurde de relatie tussen China en Apple, Apple kreeg steeds vaker te maken met strengere regelgeving. De Chinese autoriteiten geloofden duidelijk dat Apple niet genoeg bijdroeg aan de lokale economie en door de negatieve berichtgeving hierover daalde de verkopen van iPhones.

Voor Apple’s CEO Tim Cook was dit het begin van een diplomatieke missie, die uiteindelijk een investering van maar liefst 275 miljard dollar (betaallink) zou betekenen in de Chinese economie. Het resultaat is een gestage opmars van Apple in China, met als resultaat dat het in oktober van dit jaar zelf het grootste smartphone merk in China werd en daarmee de lokale merken Vivo en Oppo voorbij streefde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleGrootsteSmartphoneFabikantChinaOktober2021.jpg
Hoe Tim Cook zorgde dat Apple nummer één in China werd


Dat de weg terug steeds een stevige duw in de rug kreeg door iedere lancering van een nieuw model, is in de grafiek hierboven duidelijk te zien.

Nadelen

Maar de samenwerking met China heeft ook duidelijke nadelen. Sommige daarvan kwamen al aan bod in dit nieuwsbericht van MacFreak, wat nog niet bekend was dat de Chinezen er ook op stonden dat de Diaoyu-eilanden in Apple Maps groter weergegeven zouden worden, ook als je uitzoomt.

Deze piepkleine eilandjes zijn tussen Japan en Taiwan zijn al jaren onderwerp van twist tussen China en Japan, die laatste noemen ze trouwens de Senkaku-eilanden. In 1895 werden ze door Japan geclaimd, maar sinds 1968 is er onenigheid over.

Het is vast niet toevallig dat dit gebeurde nadat twee Japanse wetenschappers kenbaar maakten dat er veel aardolie onder het continentaal plat bij deze eilanden zou kunnen liggen.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Hoe Tim Cook zorgde dat Apple nummer één in China werd
9 december 2021 - 22:19    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Wat is er gebeurd met Huawei? Dat is toch Chinees?
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
Hoe Tim Cook zorgde dat Apple nummer één in China werd
10 december 2021 - 06:31    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
Huawei heeft het moeilijk sinds het van Android uitgesloten is.