Deed Intel een demo op een Hackintosh?
26 september 2009 - 16:38    reactie #25
geplaatst door: Calvin
IBM ook, die gaat echt niet Intel zijn moederboards laten ontwerpen.
Intel mag de CPU voor X-series ontwerpen maar meer ook niet, de X staat juist voor crossbrand, oftwel, wat uit de Z, Power en I series in de Intel servers te stoppen is, zit daar ook in. En laat Intel daar juist geen toegang toe hebben.

-= Back by popular demand =-
GetdropBox.com
Deed Intel een demo op een Hackintosh?
27 september 2009 - 12:27    reactie #27
geplaatst door: Doctor Apple

Citaat
Ger Nijkamp om 15:54, 26-09-2009
Dan heb ik nieuws voor je: Apple ontwerpt z'n eigen moederborden.

:cool:

Apple koopt nagenoeg alle losse componenten in bij derde partijen (schermen, harde schijven, processoren, noem maar op) maar juist het moederbord -waar de cruciale 'Apple'-componenten op zitten- doet Apple zelf. Juist ómdat daar de cruciale 'Apple'-componenten op zitten. Neemt niet weg dat men bij de ontwikkeling uiteraard héél nauw samenwerkt met de leverancier van de processoren: Intel.

[ Ger ]


Macfreak is een forum waar een ieder wat kan leren. Dus ook ik ... Welke 'cruciale Apple-componenten' doel je op? Want eerlijk gezegd kan ik ze niet vinden op mijn Mac Pro moederbord hier voor me.

@Praetor: "Apple complicit in the development of Light Peak, but the company actually brought the concept to Intel and asked them to create it.

Het klopt dat Apple het idee opperde, maar heet Intel verzocht het uit te werken.

Wat ik me afvraag is dit:

    Er zijn een heleboel scriptkiddies in de wereld;
    Een stukje minder unix shell-script-schrijvers;
    Nog iets minder visual basic, real basic en dot net programmers
    En nog weer minder C(++) programmers
    Nog veel minder Cobol, Fortran of RPG programmeurs
    En al helemaal weinig mensen die machine-taal begrijpen
    De mensen die moederborden kunnen ontwerpen ... die zijn schaars, duur en een volk appart.


In de industrie gebruikt men elkaars resources steeds vaker. Sun en IBM bieden gewoon Intel-processor servers en Workstations en zo ook HP. Apple is overgegaan op Intel en nog veel meer voorbeelden zijn er te geven.

Wie zegt niet dat Apple gewoon Intel een opdracht heeft gegeven tot het ontwerpen van een moederbord voor Apple? De hele Mac van vandaag ademt Intel ... Het is niet zonder reden dat je ZONDER BOOTCAMP!!!!!!!! Gewoon Windows Vista of Linux kunt installeren op je Mac.

Het is gewoon inwendig 100% PC's! Op de 'bootrom' (TPM-module, ook gewoon PC-Technologie, maar lichtelijk aangepast) na zie ik helemaal niets 'on PC'-achtigs. Behalve dan het gewelde design en evenzo geweldig OS ...

Groet,


Doctor :apple:
Durf te denken!
Deed Intel een demo op een Hackintosh?
27 september 2009 - 20:00    reactie #28
geplaatst door: Ger Nijkamp
Je was nogal nadrukkelijk met jouw stelling dat Intel de moederborden van Apple zou maken, vandaar dat ik daar nogal nadrukkelijk op reageerde. Het is gewoon niet waar...

:wink:

De hele Mac ademde een jaar of vijf geleden nog G5 en nog een paar jaartjes eerder G4: die kwamen van IBM. Nog verder terug had Apple Motorola als processor leverancier. Op dit moment is 't Intel dat de klok slaat.

Het moederbord maakt de computer. De samenstelling van componenten (die ieder op zich van een derde partijen komen) is juist het technologische hart van wat onze Mac een Mac maakt. Als er op een zwart processortje 'Intel' staat, wil dat niet zeggen dat het hele moederbord door die fabrikant is gemaakt. In Apple's geval: integendeel zelfs. Het is juist het (ontwerp van het) moederbord dat Apple helemaal in eigen hand wil (lees: moet) houden om te bewerkstelligen ze bijzondere en vooruitstrevende computers kunnen maken, die qua hardware naadloos aansluiten bij de (systeem) software.

Daarnaast ontwerpt Apple z'n moederborden ook in eigen beheer omdat de (vormgeving van) de hardware daar om vraagt. Mac's zijn mooi van buiten, maar om dat te kunnen maken moet je de binnenzijde volledig onder controle hebben. En 't moet gezegd worden: Apple blijkt inmiddels een meester in 't bouwen van ongelofelijk efficiënte en kleine moederborden waardoor machines als de MacBook Air, MacBook en MacBook Pro mogelijk zijn.

Zoals gezegd: er wordt uiteraard samengewerkt om machines perfect samen te stellen, maar Apple ontwerpt per saldo z'n moederborden helemaal zelf.

[ Ger ]
Website: gernijkamp  
Linkedin: gernijkamp
Deed Intel een demo op een Hackintosh?
27 september 2009 - 20:17    reactie #29
geplaatst door: joep
Aangepaste Mac Pro's dus, interne machines:

http://www.engadget.com/2009/09/26/exclusive-apple-dictated-light-peak-creation-to-intel-could-be/

Ja, klaar voor OS X dus. Waarschijnlijk het 1e platform die het standaard gaat ondersteunen.
Eigenlijk ook al lid sinds 2000...
Mac verslaafd sinds 5 jarige