Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
30 maart 2015 - 12:47   
geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2012.jpg
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
In de VS zijn er steeds meer plekken waar het mogelijk is voor mensen van dezelfde sekse om te trouwen, dat is op dit moment in 36 staten, Washington D.C. en 22 Indiaanse reservaten het geval.

Tegelijkertijd is er enorme weerstand vanuit de conservatieve en religieuze hoek (vaak vallen die twee samen), en die hebben nu iets gevonden om hier weerstand aan te bieden: wetten die "religieuze vrijheid" voorstaan. In de praktijk betekent dat dat je op religieuze gronden de vrijheid krijgt om iemand te discrimineren.

Apple's CEO Tim Cook heeft al eerder duidelijk gemaakt dat hij niet bang is om voor zijn mening uit te komen of positie te kiezen, hij is tenslotte ook de enige CEO uit de Fortune 500 die openlijk heeft laten waten dat hij homoseksueel is.

Dit keer heeft hij een opiniestuk geschreven in The Washington Post, waarin hij duidelijk maakt dat het hier niet alleen gaat om een persoonlijk voorkeur, maar om een die binnen Apple wijd gedragen wordt en volgens hem belangrijk is voor het succes van bedrijven in de VS:
Citaat


America's business community recognized a long time ago that discrimination, in all its forms, is bad for business. At Apple, we are in business to empower and enrich our customers' lives. We strive to do business in a way that is just and fair. That’s why, on behalf of Apple, I’m standing up to oppose this new wave of legislation - wherever it emerges. I'm writing in the hopes that many more will join this movement. From North Carolina to Nevada, these bills under consideration truly will hurt jobs, growth and the economic vibrancy of parts of the country where a 21st-century economy was once welcomed with open arms.


Citaat


This isn't a political issue. It isn't a religious issue. This is about how we treat each other as human beings. Opposing discrimination takes courage. With the lives and dignity of so many people at stake, it's time for all of us to be courageous.


Als je het hele stuk wilt lezen, dat is hier te vinden.



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
30 maart 2015 - 16:51    reactie #1
geplaatst door: Peersie
Amerika is moreel gezien gewoon een vreemd land. Het wordt tijd dat Apple dat land de rug toekeert en zich in b.v. Nederland vestigt.
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
30 maart 2015 - 17:13    reactie #2
geplaatst door: bigmac
Grapje? In Nederland?
De groeten
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
31 maart 2015 - 01:59    reactie #3
geplaatst door: Mathy
Wordt lastig, met Zwarte Piet....  :biggrin:
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
31 maart 2015 - 10:09    reactie #4
geplaatst door: Doctor Apple
Apple in Nederland? Nah, mijn US vrienden staan verbaast te kijken als hier om redelijk scherp 1700u of 1800u wordt uitgeklokt.

Als ik begin met een (ietwat chauvinistisch) verhaal over hoe goed het hier geregeld is. Sneuvelen de argumenten binnen 10 minuten ... Want er zijn genoeg punten waar wij het beroerden doen (lees: NL) dan de US ...

Nederland schendt op veel punten het VN-Kinderrechtenverdrag. Vooral op het gebied van het armoedebeleid, de aanpak van kindermishandeling en in migratieprocedures.

Het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) oordeelt dat Nederland handelt in strijd met mensenrechtenhandvest: vreemdelingen zonder verblijfstitel worden uitgesloten van basisvoorzieningen zoals voedsel, kleding en onderdak.

Uit het rapport van de Raad van Europa blijkt dat het recht van burgers op persvrijheid, het recht op een eerlijk proces, godsdienstvrijheid en privacy door Nederland (en andere Europese landen) is geschonden.

Verder blijkt uit rapporten van Amnesty dat de Nederlandse overheid te weinig doet om discriminatie te voorkomen en te bestrijden. Verder is er in Nederland geen structurele aandacht voor mensenrechten in het Nederlandse onderwijs.

Nederland faalt, als het gaat om duurzame energie. Er zijn harde Europese afspraken, maar Nederland komt die niet na. Waar de Denen en ja, zelfs onze grote ooster 'Broer' Duitsland grote Windmolenparken creëeren en hier en daar zelfs een Zonnepark wordt gebouwd (was het niet vlak bij Berlijn?), is Nederland vooral goed om 'groene energie-certificatien' in te kopen ... En dat (met opslag) door te verkopen als ... 'Groene Stroom' ...

De huizenmarkt staat op (nog steeds) op instorten. In Amsterdam is een huizenbubbel 2.0 aan de gang, maar dat zal niet lang stand houden. Landelijk gezien rekenen grote banken erop dat de huizenprijzen VERDER ZULLEN DALEN.

Tot slot is Nederland de laatste jaren gezakt op de wereldranglijst van rijke landen en wel naar de 18de plaats. Twee andere belangrijke trends wat betreft de bbp-ontwikkelingen in de wereld: de eurozone blijft erg achter op de rest van de wereld en huishoudens leggen het (zwaar) af tegenover vooral het bedrijfsleven en in mindere mate ook de overheid, als het om de verdeling van het nationale inkomen gaat.

We moeten Oostenrijk, AMERIKA, Canada, Singapore, Zweden, Noorwegen, Australie, Zwitserland en nog diverse anderen voor ons laten.

Het bedrijfsleven kan tegenwoordig daar produceren waar de werknemers het goedkoopst zijn en het gemakkelijkst zijn te exploiteren. En de belastingen kunnen middels belastingparadijzen daar geïnd worden waar het bedrijfsleven de minste lasten heeft. Vakbonden staan machteloos toe te kijken.

En innovatief? We hebben veel ideen in Nederland. Maar of het ondernemen nog in ons bloed zit?

Neem Kickstarter: wereldwijd slaagt ongeveer 40 procent van alle projecten. In Nederland ligt dat percentage onder de 20 procent.

Dus nee, ik denk niet dat Apple zich in het armere Nederland gaat vestigen  :sad: . Want ook al willen we anders doen geloven. Europa staat stil, we hebben te maken met een vergrijzing, we krijgen nauwelijks kinderen, werk wordt meer en meer uitbesteedt en qua inkomen zakken we ook steeds verder weg...

Een lang betoog? Had TOEVALLIG (ik zweer het) een meeting met buitenlandse ondernemers om deze naar Nederland te lokken voor een nieuw project voor een van mijn ondernemingen.

Je voelt het al ... "Well Sir, we MIGHT consider your proposal. However, it is important to reconsider the location of your office and productionfacility."

Dit is dan ook de enige post inzake Apple in Nederland. Want MacFreak is hier niet het geëigende platform voor.

On topic: heel goed stuk van Tim Cook. Ook Amerika heeft behoorlijk wat stappen te maken. En de voorgestelde wet? Praktisch een vrijbrief om onder de noemer 'religieuze belijdenis' alles wat buiten 'jou geloof' valt 'te negeren'. Dat laatste in de meest brede zin des woords.

Samengevat: nee, Nederland is niet beter; sterker nog: onze rijkdom is tanende, zo ook de toekomstverwachting en Tim Cook heeft een prima stuk geschreven!

Zo, en nu koffie! Want de hoop heb ik nog lang niet verloren (ook al doet het bovenstaande stuk anders geloven)  :happy: .
Durf te denken!
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
31 maart 2015 - 10:17    reactie #5
geplaatst door: Peersie
Ten voordele van NL: WIj hebben geen wetten die discriminatie van hele bevolkingsgroepen legaliseert. Ik vind dat argument genoeg!

Maar serieuzer, er blijkt geen overheid op deze wereld te zijn die wél betrouwbaar is en het beste met al zijn eigen onderdanen/inwoners voor heeft.
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
1 april 2015 - 11:24    reactie #6
geplaatst door: imex
Ik geloof niet zo in een scheiding van overheid en burgers, zeker niet in de westerse wereld. Je leeft met z'n allen in een samenleving waarin je met verkiezingen, het onderdeel zijn van een vereniging of de keuze van je baan (ambtenaar) invloed hebt op de "overheid". Afgeven op de overheid is jezelf distantiëren van iets waarvan je onderdeel uitmaakt. Een overheid is zo betrouwbaar als zijn burgers en andersom.
'They want to make the best computer'
Tim Cook maakt duidelijk waar Apple staat
2 april 2015 - 08:09    reactie #7
geplaatst door: Robert
Prominente Republikeinen distantieren zich nu van deze wetten, of proberen uit te leggen dat ze niet bedoeld zijn om te discrimineren. Hun probleem is dat meer dan 69 procent van de mensen onder de 35 in de VS (ook als die conservatief zijn) de hele discussie over gelijke rechten voor homo's een gepasseerd station vindt (onder oudere kiezers is 60 procent het er wel mee eens).

En de jeugd heeft de toekomst...

De cijfers die ik noemde komen uit dit artikel van de LA Times.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.