geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
13-inch MacBook Pro uit 2013 of 2014? Nog even wachten met Big Sur!
Voor verreweg de meeste mensen heeft de upgrade naar Big Sur geen grote problemen opgeleverd, op de externe SSD van mijn 16-inch MacBook Pro draait het ook als een zonnetje. Maar er blijkt één grote uitzondering te zijn: 13-inch MacBooks Pro uit 2013 of 2014.

Inmiddels zijn op meerdere plaatsen alarmerende berichten daarover te lezen, bijvoorbeeld op Reddit, op het forum van MacRumors en in Apple’s eigen Communities. En bij de mensen waar het mis is gaat het om een erg serieus probleem, het scherm van hun MacBook Pro blijft zwart, en er lijkt weinig meer mee te beginnen. Hoewel er ook te lezen is dat in sommige gevallen in veilige modus opstarten de oplossing kan zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-BigSurCustomizedSafariStartpage.jpg
13-inch MacBook Pro uit 2013 of 2014? Nog even wachten met Big Sur!


Op de gelinkte pagina van Apple’s Communities is in meerdere reacties te lezen dat dit probleem bij Apple duidelijk, en terecht, zeer serieus genomen wordt. Het is dan ook wachten op een oplossing van Apple voor dit probleem.

In de tussentijd is de raad simpel als je een 13-inch MacBook Pro uit 2013 of 2014 hebt: deze update voor het moment gewoon aan je voorbij laten gaan, en wachten tot er een ‘foolproof’ update is, ook voor jouw model.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #MacBookPro #BigSur