https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleARGlasses-icoon.jpg
499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?
YouTuber Jon Prosser blijkt recent erg goede bronnen binnen Apple te hebben, want hij komt aan de lopende band met nieuwtjes, die opvallend vaak kloppen. Dit keer gaat het om nieuws op de wat langere termijn, waarbij Apple Glass centraal staat.

Om te beginnen met die naam, hij lijkt er zeker van te zijn dat dit inderdaad de naam wordt van Apple’s Augmented Realty (AR) bril. En die zou aangekondigd gaan worden als ‘one more thing’ tijdens de presentatie van de iPhone 12 in oktober. Maar dat gebeurt alleen op voorwaarde dat de zaal dan gevuld is met publiek. Apple zou ook genoeg speling hebben, Apple Glass zelf zou in eind 2021 of begin 2022 uitgebracht worden. Dat maakt dit ook meteen nogal onwaarschijnlijk, Apple heeft nog nooit zo lang van te voren iets aangekondigd.


Als het in oktober van dit jaar niet lukt dan denkt Jon Prosser dat het in maart komend jaar gaat gebeuren. Als het uitbrengen eind 2021 of begin 2022 klopt, dan is dat nog steeds héél erg vroeg.

Hij lijkt nogal zeker van de naam Apple Glass. Opvallend, want die zou dan min of meer hetzelfde zijn als Google Glass. En de voorspelde prijs van 499 dollar zou zijn zonder glazen op sterkte. Heb je die nodig dan moet je die bij de prijs van Apple Glass optellen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleGlassJonProsser-3.jpg
499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?


Hij vertelt niet hoe het beeld op de ogen geprojecteerd gaat worden, wel dat het op beide ogen zou gaan gebeuren. Verder zou er LiDAR scanner op zitten, net zoals op de nieuwe iPad Pro modellen en waarschijnlijk ook op de iPhone 12, maar geen camera. Daarmee wordt meteen het grootste bezwaar dat indertijd de algemene acceptatie van Google Glass in de weg stond weggenomen.

iPhone nodig

Net zoals in het begin bij de Apple Watch is een gekoppelde iPhone nodig, daarop zal veel van de dataverwerking gebeuren. Het leidt geen twijfel dat deze keuze gemaakt is om deze bril zo licht mogelijk te houden. De interface heeft als interne codenaam Starboard, en de bediening zou gebeuren door op het frame te klikken en door handgebaren te maken in de ruimte voor de bril, waarbij dat laatste het risico loopt om er nogal koddig uit te zien. De optie om Siri hierbij te gebruiken komt niet voorbij, de kans lijkt groot dat dit in een later stadium nog wordt toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleGlassJonProsser-2.jpg
499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?


Plastic

Jon Prosser zegt dat hij zelf een prototype van plastic gezien heeft, dat zegt natuurlijk niets over welk materiaal Apple uiteindelijk zal gebruiken. Als laatste meldt hij dat er een standaard meegeleverd zou worden om Apple Glass mee op te laden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleGlassJonProsser-1.jpg
499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?


geplaatst door: Robert
antw: 499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?
reactie #1 geplaatst: 20 mei 2020 - 17:41
Apple zou ook genoeg speling hebben, Apple Glass zelf zou in eind 2021 of begin 2022 uitgebracht worden. Dat maakt dit ook meteen nogal onwaarschijnlijk, Apple heeft nog nooit zo lang van te voren iets aangekondigd.

O ja? Ik herinner me nog een Mac Pro waar we járen op hebben moeten wachten. :smile:
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar Weval uit Nederland. Meer informatie.
antw: 499 dollar voor Apple Glass, en dit jaar al gepresenteerd?
reactie #2 geplaatst: 21 mei 2020 - 10:30
@puk1980: touché, maar dat is dan ook meteen de enige uitzondering die ik kan bedenken, èn in dat geval was er al een bestaande markt die 'zoet gehouden' moest worden.
geplaatst door: Robert