https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrGeel-icoon.jpg
7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
Ondanks het feit dat de iPhone 7 al in 2016 geïntroduceerd werd is hij nog steeds verkrijgbaar in de Apple Store. Veel iPhone gebruikers met een wat kleinere beurs komen in de verleiding om te gaan voor dit “voordelige” toestel. Vanaf 529 euro heb je het basismodel namelijk al in je bezit.

Toch zou ik afraden om hier nu voor te kiezen. Hetzelfde geldt voor de iPhone 8. Behalve het feit dat het nieuwe Face ID sneller en nóg veiliger is dan Touch ID, zijn er meer redenen om te gaan voor de nieuwe iPhone modellen. Hieronder geef ik je 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/05/iPhone-Face-ID.png
7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen


1. Het beeldscherm

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de modellen met Touch ID (iPhone 7 en 8) en Face ID (iPhone Xs en Xr) is het beeldscherm. Het scherm van de nieuwe modellen beslaat bijna het complete toestel. Er hoeft namelijk geen plek meer gemaakt te worden voor de vingerafdrukscanner. Je hebt dus meer scherm in hetzelfde formaat toestel.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/05/iPhone-XR-en-8-768x610.png
7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen

links: iPhone Xr, rechts: iPhone 8

De kwaliteit van de nieuwe schermen is eveneens een stuk beter. Deze bevatten Liquid Retina of Super Retina schermen wat zoiets betekent als een hogere pixeldichtheid (resolutie) en een mooier beeld dan de oudere Retina schermen.

Voor de echter liefhebber is er nog een iPhone Xs Max verkrijgbaar. Deze heeft een Super Retina HD‑display van maar liefst 6,5 inch.

2. De Camera

Ook de camera van de iPhone Xr en Xs is beter dan bij de oudere modellen. Niet qua pixels, maar wel op het gebied van diepte en kleuren.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/05/Bokeh-574x1024.png
7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen

Bokeh-effect

Zo bevatten de nieuwe modellen portretmodus en portret­belichting. Hiermee krijg je meer scherpte-diepte in je foto’s. Met de vijf belichtingseffecten (natuurlijk, studio, contour, toneel en toneel mono) haal je alles uit je portretfoto’s. Ook video heeft een uitgebreid dynamisch bereik en extra videobeeld­stabilisatie gekregen.

3. Snelheid

De nieuwe iPhone modellen zijn uiteraard voorzien van de nieuwste Apple chips. Door de A12 chip zijn de iPhone Xs en Xr modellen een stuk sneller dan zijn voorgangers.

4. Opslagcapaciteit

Wil je meer keuze in opslagruimte? Dan zit je met de iPhone Xr en Xs zeker goed. De Xr is in 64, 128 en 256 GB verkrijgbaar. Kies je voor de Xs dan zijn de opties: 64, 256 en zelfs 512 GB. Ideaal voor iedereen met veel foto’s, video’s of andere bestanden.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/05/iPhone-XR-756x1024.png
7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen

5. Geluidskwaliteit

Ook de geluidskwaliteit is enorm verbeterd. De nieuwe generatie iPhone laat een beter en voller geluid horen via de speakers. Ook nieuw is de mogelijkheid om zelf video’s te maken met stereogeluid. Je kunt dit activeren via Instellingen > Camera > Neem stereogeluid op.

6. Batterijduur

Een opvallend verschil tussen de wel/niet Face ID modellen is de batterijduur. Ondanks het grotere scherm en de snellere chip is de batterijduur bij telefoongesprekken en het afspelen van video of audio enorm verlengd. Zo kun je met een iPhone Xr tot 25 uur bellen in plaats van de 14 uur van de iPhone 8.

7. DualSim

Gebruik je jouw iPhone zowel zakelijk als privé? Dan is het fijn als je toestel is voorbereid op DualSim. Zodra eSim in Nederland wordt aangeboden zijn de iPhone Xr en Xs daar geschikt voor.

Kortom: mijn advies is om óf te wachten met de aanschaf van een nieuwe iPhone tot het event in september óf door te sparen tot je voldoende budget hebt voor een iPhone XS of XR. Het is zonde om nu te gaan voor een model wat nog zoveel oude technieken bevat.Claire is Apple Certified Support Professional en helpt ondernemers met ondersteuning en advies op het gebied van Apple apparaten. Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij iCentre Delft, startte ze in 2013 met haar eigen bedrijf: Passion Support.
geplaatst door: Claire Passion Support
Ik vind dit heel persoonlijk. De argumenten hierboven zijn voor mij geen reden om een Xr of Xs aan te schaffen. Het prijsverschil is te groot en bv. de iPhone 8 staat ook nog perfect zijn mannetje. Zelfs de 6s is nog te koop... maar die zou ik nu eerlijk gezegd ook niet meer kopen. ;-)
geplaatst door: Spink
Heeeel sterk persoonlijk....
De 7 en de 8 voldoen prima voor normaal gebruik. De foto’s die je neemt zijn perfect voor 99% van de tijd en voor vele gewoon altijd perfect. Snelheid is prima mankeert niets aan ook de scherm grootte is niets mis mee sterker nog als er een nieuw goedkoop toestel uitkomt op basis van formaar SE dan is dat mijn volgende toestel.

De opslag capaciteit?? Zelfs met 32 gig kom ik prima toe , heb nu 64 gb waarvan merendeel gewoon leeg.

Batterij duur, 25 uur bellen........ mijn huidige 8 (tweedehands) is meer dan voldoende net als mijn horloge gaat elke avond gewoon aan de oplader. Ze zijn nooit leeg dus zoals alles is dit allemaal erg persoonlijk.

Leuk verhaal maar het is niets meer en minder dan een mening  :biggrin:
geplaatst door: pjottervmr
Als je niet beter zou weten dan denk je dat dit geschreven is in opdracht van Apple voor een gratis iPhone.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

@ Shmoo: klopt, en jij bent de winnaar!  :thumbs-up: :happy:

Ik lees dit trouwens ook vooral als een mening, maar dan wel een mening met een aantal steekhoudende argumenten.  :wink:
geplaatst door: GeorgeM
Tja zolang de Iphone 7 beduidend minder kost en ook nog prima voldoet is het niet meer dan een mening.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
Ik snap de reden van dit artikel niet op Macfreak. Dat een dergelijk artikel op zoiets als onemorething verschijnt kan ik inkomen, dat is een net iets andere doelgroep.

Het is persoonlijk, voor elke iphone is iets te zeggen.
geplaatst door: Jurriaan
5s iOS 12 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
Nogal vreemde reacties bij dit draadje.

Dat het om een mening gaat is toch glashelder door de manier waarop het geschreven is? Twee voorbeelden daarvan: "Toch zou ik afraden" en "Kortom: mijn advies is".

Verder komt Claire met 7 argumenten, als je het daar niet mee eens bent dan kan je toch met tegenargumenten komen?
geplaatst door: anraadts
Ken ook iemand met een iPhone 3G, die zou met een SE heel blij zijn.
geplaatst door: ardie
Dit artikel is inderdaad voor iedereen die een nieuwe iPhone gaat aanschaffen en niet zo goed weet wat slim is om te doen en die afweging zelf niet kan maken.

Uiteraard is er ook een doelgroep voor de oudere modellen, ik geef alleen een aantal redenen waarom je een andere keuze zou kúnnen maken. Puur zodat iedereen goed geïnformeerd kan beslissen of hij/zij dat het waard vindt. De titel zegt dat ook.

Er staat toch niet "7 redenen waarom de iPhone 7 of 8 met Touch ID voor niemand geschikt is"?

Hopelijk verhelderd dat de zaak een beetje.
geplaatst door: Claire Passion Support
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #10 geplaatst: 17 mei 2019 - 17:58
ik heb ook de 7 ik moet niet top model hebben
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #11 geplaatst: 17 mei 2019 - 18:58
Ik zie 7 voordelen van de XR en XS, en die zijn allemaal waar. Alleen zijn het in mijn ogen precies dat, voordelen, niks meer en niks minder.

Gooi prijs en grootte erbij in de vergelijking, dan heb je een hele grote kans dat de 8 de beste telefoon voor jou is. Die is net zo snel en nieuw als de X, maar veel goedkoper. Volgens mij de iPhone met de beste prijs kwaliteit verhouding. En voor de kleinere beurs kan de 7 misschien wel de beste keuze zijn.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #12 geplaatst: 17 mei 2019 - 20:19
In eerste gedachte dacht ik die worden niet meer ondersteund door Apple, en dat is niet het geval.
Voor mij gewoon een reden om het wel te kopen.
geplaatst door: JJmac
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #13 geplaatst: 17 mei 2019 - 22:05
Ik begrijp de ophef niet zo. Ik vind het heel informatief.
geplaatst door: ardie
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #14 geplaatst: 17 mei 2019 - 23:02
Citaat
Ik begrijp de ophef niet zo. Ik vind het heel informatief.

Ja, ik ook. Ik vind het zo ontzettend informatief dat ik eigenlijk in mijn Epke Zonderland -pakkie aan Claire's lip wil gaan hangen.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #15 geplaatst: 18 mei 2019 - 07:59
Het verwarrende is dat Claires eerdere artikelen min of meer technisch en voorlichtend van aard waren en een zekere neutraliteit uitstraalden. Nu komt ze met een verkapt advies dat makkelijk geïnterpreteerd zou kunnen worden als: jongens en meisjes, wees nou verstandig en koop geen Phone7 of 8. Naar mijn gevoel inderdaad een beetje op het randje en dat zie je ook wel aan de reacties. Beetje jammer van de reputatie die je bij mij aan het opbouwen was, Claire. En inderdaad: One More Thing - stijl.
geplaatst door: Alvinus
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #16 geplaatst: 18 mei 2019 - 09:04
Een reden dat ik mijn 8Plus niet heb vervangen door een Xr is het gebrek bij de Xr van twee lenzen op de achterzijde.
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #17 geplaatst: 18 mei 2019 - 11:34
Misschien als Apple deze instapmodellen iets aantrekkelijker prijst worden ze aantrekkelijker tov de concurrentie?
geplaatst door: Spooter
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #18 geplaatst: 18 mei 2019 - 13:47
Citaat
En inderdaad: One More Thing - stijl.

Das compleet onzin. Haat en liefde moet je niet vermengen met dit soort dingen want dan ga je niet meer objectief naar de situatie kijken.

Wat OMT doet is heel iets anders dan wat MacFreak doet. De enige relatie tussen beide is het onderwerp (Apple) en hun leeftijd, verder zijn het twee totaal verschillende dingen.

OMT schrijft bewust doelgericht content wat nodig is op X moment, zodat ze Raymond's salaris (incl pensioenpremie en al dat geneuzel) kunnen betalen. MacFreak schrijft vooral content op basis van gevoel en liefde. MacFreak's content moet door de maag van mensen met een Apple hart zullen we maar zeggen, daar waar Raymon kijkt naar wat actueel in het nieuws is en dan op zoek gaat naar content waar je bezoekers door krijgt.

Dit zorgt voor mensen op je site die iets willen weten over Sonos speakers, deze speakers zijn op dit moment actueel in het nieuws.


Dit kan alleen gelezen worden door Apple -liefhebbers en dan ook nog door een slectief groepje mensen die goed kan relativeren. Waar komt dit nieuws vandaan. Wat is het doel. Hoe is dit relevant tot mij. Veel variabele, als je het mij vraagt.Er is geen goed of fout, alleen twee verschillende dingen.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #19 geplaatst: 18 mei 2019 - 18:29
ken nog iemand die iPhone 3G heeft @HEXDIY
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #20 geplaatst: 19 mei 2019 - 22:43
 :reading:

Allemaal fout,HEXDIY heeft een Motorola.
Sleept ie mee in een rugzak,weegt 14 kilo en oerdegelijk.

 :thumbs-up:

Schermafbeelding 2019-05-19 om 22.37.45.jpg 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen

geplaatst door: VwVanFan
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #21 geplaatst: 20 mei 2019 - 06:05
Even een reactie van de hoofdredacteur (dat ben je al snel als je de enige bent...  ;) ).

Ik ben erg blij met Claire's bijdrages, ik vind zowel haar schrijfstijl erg prettig (en weet dat ik niet de enige ben) en vind haar stukken ook prima.

Als je het een keer niet met een stuk eens bent (zoals heir het geval lijkt) dan graag altijd met tegenargumenten komen. Wij lezen serieus de reacties op onze stukken, zoals Claire's reacties hier ook altijd duidelijk maken.

Een vergelijk met OMT zegt me niets. Niet alleen omdat dat voor de een hoogstwaarschijnlijk wat anders betekent dan voor de ander, en daardoor dus compleet nietszeggend is, maar ook omdat ik al jaren geen andere Nederlandstalige Mac-sites meer bezoek. Heb ik niet alleen geen tijd voor, ik wil me daar niet door af laten leiden en juist mijn eigen plan trekken.

Dat plan is gebaseerd op nuance en een daarbij horend forum voor argumenten en tegenargumenten, waarbij ik beide altijd met plezier lees. Dus wat je ook doet, blijf vooral komen met die argumenten, dat houdt iedereen scherp (ook degene die met argumenten moet komen).
geplaatst door: Robert
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #22 geplaatst: 20 mei 2019 - 07:41
Ik ben het eens met Robert. Het artikel van Claire is goed geschreven, alle argumenten zijn goed onderbouwd, en ik ben het er ook inhoudelijk voor 99% mee eens. Alleen met de kop / conclusie dat je geen iPhone 8 of ouder meer moet kopen ben ik het niet eens. En volgens mij had ik dat ook netjes onderbouwd.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #23 geplaatst: 20 mei 2019 - 17:50
@VwVanFan @HEXDIY heeft buiten een Motorola ook nog iPhone 3G in gebruik
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: 7 redenen om de iPhone 7 of 8 met Touch ID niet meer te kopen
reactie #24 geplaatst: 20 mei 2019 - 18:23
@Mac OS X
Het was een geintje van VwVanFan...  :cool:
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!