https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro10,5-inch-icoon.jpg
Aanstekelijk enthousiasme van illustrator voor The New Yorker
In de VS is het magazine van The New Yorker een begrip, en door de afgelopen decennia heeft het onder andere een grote reputatie opgebouwd voor de illustraties van zowel de cover als aan de binnenkant.

Een van die illustratoren is Mark Ulriksen, die in 2013 nog zei "I want to learn how to paint better than to spend the time to learn how to use the computer". Maar er kwam een nieuwe hoofdredacteur bij The New Yorker en die wilde wel alles digitaal, dus afgelopen oktober trok Mark Ulriksen de stoute schoenen aan en kocht een iPad Pro met een Apple Pencil en de app Procreate (€ 10,99). Daar heeft hij duidelijk geen spijt van gekregen.


Sindsdien maakt hij met deze combinatie onder andere 'victory cards', kleine kunstwerkjes gebaseerd op de honkbal kaartjes uit vroeger tijden. Hierboven een voorbeeld daarvan. Dankzij de eerder genoemde app Procreate kunnen wij ook meegenieten van de manier waarop hij dit opbouwt, in de vorm van een time-lapse.

Hieronder nog een paar voorbeelden uit diezelfde serie:En hieronder een cover van The New Yorker die hij ook op de iPad Pro met Procreate maakte. Mede dankzij het onderwerp trok het veel aandacht, daarop zien we Martin Luther King knielen onder andere naast Colin Kaepernick, de American Football speler die als eerste besloot om tijdens het spelen van het volkslied te knielen. Meer over dat (controversiële) onderwerp is hier te lezen.


Mark Ulriksen is inmiddels zo enthousiast over het werken met alle opties van de iPad Pro met Apple Pencil en Procreate dat hij een ware evangelist geworden is: "I’m now evangelical and I just … everybody iPad, Apple Pencil, Procreate. It’s great."

Als je zijn enthousiasme ook mee wilt voelen, dan is dit interview een aanrader.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
Heel fraai, en zeer helder.
Misschien dat het noemen van de Nederlandse striptekenaar Joost Swarte in dit verband ook zin heeft (tekent al jaren op de iPad....). Google maar eens op Joost Swarte + The New Yorker. B.v. "De meest succesvolle striptekenaar van de VS komt uit Nederland":
https://waa.ai/akjQ
Voorbeelden van zijn covers voor The New Yorker:
https://waa.ai/akzK
Laatst bewerkt op: 15 mei 2018 - 08:34 door bacon
geplaatst door: bacon
"Smaken verschillen" is een dooddoener. Beter is "Het is een verschil van onderscheidingsvermogen" (Jan Wijn, pianopedagoog)