https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Acht nieuwe AMD videokaarten in tweede beta-versie Catalina
Beta-versies van besturingssystemen zijn vaak een bron van wat Apple de komende tijd van plan is, de code moet nu eenmaal op een gegeven moment toegevoegd worden en getest. Voor ons een goede manier om te weten te komen wat Apple van plan is voor de nabije toekomst.

Dit keer is het de tweede beta-versie van macOS 10.15 Catalina waarin referenties gevonden zijn naar maar liefst acht nieuwe AMD videokaarten. Dat lijkt misschien vooral interessant voor potentiële kopers van de nieuwe Mac Pro, maar dankzij de ondersteuning voor externe videokaarten inmiddels mogelijk interessant voor iedereen met een Mac met Thunderbolt 3. De videokaarten in de gevonden lijst hebben op dit moment nog de aanduiding prototype, het is dus nog even afwachten of AMD deze kaarten echt op de markt gaat brengen.


Ondertussen wordt er gespeculeerd dat hier kaarten bij zitten die expres een verkeerde naam hebben meegekregen. Mogelijk gaat het onder andere over de kaarten van de Radeon RX5700 series. Dat zijn 7 nanometer GPU’s die meer dan 10 teraflops kunnen leveren. De topper uit die serie is de RX 5700 50th Anniversary Edition, met 2.560 stream processors en 8 GB aan GDDR6 RAM.
 
https://pbs.twimg.com/media/D-BInXNWwAAEHuM.jpg
Acht nieuwe AMD videokaarten in tweede beta-versie Catalina


Op dit moment is het dus nog vooral speculeren, maar het lijkt als een paal boven water te staan dat macOS vanaf deze herfst nog veel meer videokaarten zal ondersteunen.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Acht nieuwe AMD videokaarten in tweede beta-versie Catalina
reactie #1 geplaatst: 29 juni 2019 - 11:54
Op dit moment is het dus nog vooral speculeren, maar het lijkt als een paal boven water te staan dat macOS vanaf deze herfst nog veel meer videokaarten zal ondersteunen.

En het zou Apple sieren als ze Nvidia weer gewoon toe zouden staan om hun webdrivers ook voor de nieuwste macOS versies beschikbaar te maken. :wink:

https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/147830/en-us
antw: Acht nieuwe AMD videokaarten in tweede beta-versie Catalina
reactie #2 geplaatst: 29 juni 2019 - 12:21
@ puk1980: daar ben ik het (natuurlijk) voor de volle honderd procent mee eens. Maar voordat dat gaat gebeuren zal eerste de strijdbijl tussen die twee weer begraven moeten worden...  :(
geplaatst door: Robert
antw: Acht nieuwe AMD videokaarten in tweede beta-versie Catalina
reactie #3 geplaatst: 29 juni 2019 - 17:43
Ook ik vind het spijtig dat nVidia niet ondersteund wordt in Mojave en Catalina, want ze hebben heel goede kaarten.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018