Achter de schermen in een batterijfabriek
geplaatst: 10 januari 2020 - 15:34
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
Achter de schermen in een batterijfabriek
De meesten van ons hebben waarschijnlijk meerdere devices met oplaadbare batterijen, bijvoorbeeld een MacBook model of een iPhone. Maar hoe die batterijen gemaakt worden is iets wat je niet vaak ziet, voor mij was de video hieronder voor het eerst dat ik het hele proces van begin tot eind zag.

Wat daarbij opvalt is hoe ontzettend veel door machines bedaan wordt, de machine werktuig-bouwkundigen zijn waarschijnlijk de belangrijkste werknemers. Opvallend is hoe schoon de  productielijn moet zijn, en hoeveel keer er in het proces er kwaliteitscontroles plaatsvinden. Dat laatste is natuurlijk niet voor niets, we kennen allemaal de verhalen van ontploffende smartphones in broekzakken, en alle variaties daarop. Dat bijvoorbeeld de mindere gedeeltes eruit gehaald worden is dus alleen maar heel erg geruststellend.


De man in de video is YouTuber Strange Parts, een Amerikaan die in China woont, en dicht bij de bron vaak video’s over de tech-industrie maakt. Bijvoorbeeld in 2017, toen hij keek of het mogelijk was om een complete iPhone te bouwen die helemaal uit after-market onderdelen bestond, of onderdelen die uit recyclede iPhone's afkomstig is.
 #Batterij #iPhone #MacBook #MacBookAir #MacBookPro
geplaatst door: Robert