https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobeAcrobat-icoon.jpg
Acrobat 2015 en Reader 2015 worden niet meer ondersteund
Dat niets in de tech-wereld eeuwig ondersteund wordt weten we allemaal, als fabrikanten tot in lengte der dagen alles zouden blijven ondersteunen dan zou bijna niets meer vooruitgang laten zien. Maar dat betekent ook extra opletten, vooral bij software die nogal wat risico’s met zich meebrengt.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij Adobe’s Acrobat 2015 en Reader 2015, die zijn inmiddels meer dan vijf jaar oud en worden daarom niet langer door Adobe ondersteund. Hoe belangrijk die ondersteuning kan zijn wordt duidelijk als je kijkt naar de recente update voor Adobe Reader, daarin werden maar liefst 67 lekken (!) gedicht. Dat grote aantal lekken komt ongetwijfeld onder andere omdat Adobe’s producten constant onder vuur liggen, maar onderstrepen ook hoe belangrijk de updates daarvoor zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AdobeAcrobat2015.jpg
Acrobat 2015 en Reader 2015 worden niet meer ondersteund


Heb je één van de programma’s in gebruik, of allebei, dan is het dus hoog tijd om die een upgrade te geven. Voor Acrobat DC kan dat hier, de Reader-versie is op deze pagina te vinden.

De Reader-versie is gratis, maar kijk eerst of je voldoende hebt aan Apple's eigen app Voorvertoning, die standaard op iedere Mac te vinden is. Voor Acrobat DC moet je voor een abonnement betalen, afhankelijk van de versie is dat € 15,72 of € 18,14 per maand.


met dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste melddeBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Acrobat 2015 en Reader 2015 worden niet meer ondersteund
reactie #1 geplaatst: 21 november 2019 - 02:41
Ik gebruik al jaren standaard Voorvertoning, alleen loop ik er een enkele keer tegenaan dat bepaalde PDF's niet of niet goed worden weergegeven en alleen te openen, of leesbaar, zijn met Acrobat Reader DC.

KPN facturen waren een paar jaar geleden een treurig voorbeeld daarvan net als de afschriften van een Amerikaanse bank bij een kennis van mij.
Ook kwam ik het wel eens tegen bij gescande documenten van onder andere de Kamer van Koophandel .
De klassieke Reader van een antieke versie die al eeuwen ongebruikt op mijn schijf stond gaf ook geen uitkomst, maar nadat ik  me realiseerde dat er wellicht een nieuwe versie zou kunnen zijn bleken ze onder Reader DC wel te openen en/of leesbaar te zijn.

Tip dus: als een PDF weigert te openen of (bijna) onleesbaar is in Voorvertoning/Preview, dan kan Acrobat Reader DC soms uitkomst bieden.
geplaatst door: Hildo
Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)