https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Adobe Lightroom CC voor iOS ondersteunt nu ook Opdrachten
Als je serieus werk doet op een iDevice, dan ben je waarschijnlijk erg blij met Apple’s gratis Opdrachten-app (Shortcuts). Want nu steeds meer apps dat ondersteunen wordt het steeds makkelijker om in iOS dingen te automatiseren en je bij ingewikkelde taken veel uit handen genomen wordt.

Dat is inmiddels ook het geval als je Adobe Lightroom CC gebruikt, want deze apps bieden nu ook ondersteuning voor de opdrachten-app (in het meervoud, want er zijn aparte apps voor de iPhone en iPad). Dat is trouwens ook het enige wat er in versie 4.1.1 veranderd is, als je op andere aanpassingen of functies zit te wachten zal je op een volgende update moeten wachten.


Ondersteuning voor de Opdrachten-app betekent dat tijdens het importeren van je foto’s dus al kan kiezen wat daarmee moet gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld al voor kiezen om kleur, helderheid of contrast al meteen aan te laten passen, of elke foto standaard al meteen te verscherpen. Hieronder de (korte) release notes bij deze updates, waarin Adobe het glashelder verwoordt.

Citaat
4.1.1

Ondersteuning voor de Snelkoppelingen-app Lightroom wordt nu rechtstreeks ondersteund in de Snelkoppelingen-app van Apple, waarmee snelkoppelingen kunnen worden gemaakt om afbeeldingen te importeren in Lightroom. Op het moment dat u gaat importeren, kunt u kiezen of u een van de standaardvoorinstellingen wilt gebruiken.

Adobe Lightroom CC is gratis, alleen voor bepaalde functies gelden als premiumfunctie, die werken alleen als je een abonnement bij Adobe hebt. Meer informatie over dat abonnement vind je op deze pagina van Adobe zelf. Hieronder de links naar beide versies, daaronder alle informatie die Adobe bij deze apps levert.

Adobe Lightroom CC voor iPhone

Adobe Lightroom CC voor iPad

Citaat
Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiel biedt u een krachtige maar eenvoudige oplossing voor het vastleggen, bewerken en delen van uw foto's. En u kunt upgraden voor premium functies die u nauwkeurige controle bieden met naadloze toegang tot al uw apparaten: mobiel, desktop en het web.

Bewerken
  • Bewerk foto's in enkele seconden met tools die variëren van eenvoudige voorinstellingen die u met één tik kunt bedienen, tot krachtige, geavanceerde aanpassingen en correcties.
  • Breng geavanceerde wijzigingen aan met de tintcurve om kleur, belichting, tint en contrast te veranderen.
  • Bewerk eenvoudig grote albums en krijg consistentie door uw favoriete bewerkingen van de ene foto naar de andere te kopiëren.
  • Pas elk deel van een foto selectief aan met uw vinger of stylus om verbeteringen nauwkeurig toe te passen (* premiumfunctie).

Organiseren
  • Organiseer en beheer uw foto's met tools zoals waarderingen en vlaggen.
  • Zoek eenvoudig. Adobe Sensei gebruikt de kracht van kunstmatige intelligentie om uw foto's automatisch te labelen op basis van de inhoud en de plek waar ze zijn gemaakt. (* premiumfunctie)

Opslaan
  • Gebruik Adobe Creative Cloud om back-ups te maken van uw originele foto's en krijg toegang tot deze foto's vanaf andere apparaten en via Lightroom CC op het web (* premiumfunctie).
  • Schakel Automatisch toevoegen in om uw foto's automatisch te importeren en synchroniseer ze met Adobe Creative Cloud (* premiumfunctie).

Delen
  • Deel foto's op Instagram, Facebook, Twitter, Flickr en meer met de hashtag #lightroom.
  • Met Lightroom CC-webgalerieën kunt u al uw foto's eenvoudig online exposeren. Bewerkingen worden naadloos gesynchroniseerd, dus de wijzigingen die u maakt, zijn altijd up-to-date (* premiumfunctie).

* Premiumfuncties beschikbaar via in-app aankopen.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert