https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone7-en-7Plus-icoon.jpg
Afgelopen kwartaal meeste en duurste iPhones tot nu toe verkocht
In dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak kan je lezen dat het Apple, ondanks eerdere records, weer eens gelukt is om een eerder zelf gevestigd record te verbreken.

Daarbij is de iPhone nog steeds het device dat verreweg het meeste succes heeft en het meeste geld in het laatje brengt voor Apple. Afgelopen kwartaal werden er niet alleen de meeste iPhones ooit verkocht (78,3 miljoen stuks, goed voor een omzet van 54,4 miljard dollar), de gemiddelde prijs per verkochte iPhone kwam ook nog op het hoogste niveau dat ooit behaald werd uit (695 dollar).

https://sixcolors.com/images/content/2017/q1-17-revenue4q-6c.png
Afgelopen kwartaal meeste en duurste iPhones tot nu toe verkocht


Dat laatste betekent dat er dus meer duurdere modellen verkocht worden dan tot nu toe, Apple zelf meldde dan ook dat er vooral meer vraag was naar de iPhone 7 Plus. In de woorden van Apple's CEO Tim Cook tijdens de presentatie van deze kwartaalcijfers:
Citaat


a higher portion of new product mix than we've ever seen with Plus models in the past.Schattingen van analisten in 2016 kwamen op 26 procent in 2016 voor het Plus-model, sinds de iPhone 7 uit is zou dat getal zijn gestegen naar maar liefst 42 percent.

Meestal vlakt de groei van de verkopen na de feestdagen snel af. Mogelijk dat dit nu nog niet gebeurt, want tijdens de presentatie van deze kwartaalcijfers werd ook vermeld dat tijdens het hele kwartaal de vraag groter was dan dat Apple het lukt om iPhones te maken. Dat wil wat zeggen, want bij Apple hebben ze ongetwijfeld hard hun best gedaan om alle capaciteit die voorhanden was voor het maken van iPhones in te zetten.


geplaatst door: Robert