geplaatst door: Advertorial
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProDockX-icoon.jpg
Alle poorten die je nodig hebt met deze MacBook Docking Station
Met de introductie van de Apple MacBook met Thunderbolt 3 is het voor veel mensen nodig een adapter te kopen voor de randapparatuur die nog geen USB-C heeft. Wil je een USB-C Adapter kopen, dan is er aardig wat keus, van zowel Apple als after-market producenten zoals Satechi en Levin.

Meestal kom je uit bij een USB-C Multipoort Adapter, ofwel USB-C Hubs, omdat meerdere poorten zoals USB-C naar HDMI en USB toch wel vereist zijn. Nadeel van zulke USB-C Hubs is dat ze vaak redelijk lomp ogen en aan een kabeltje naast je MacBook hangen. Naast een mooi ontworpen MacBook, is een bungelend zwart of wit kastje toch niet helemaal naar de stijl van Apple.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookDockingStationArtikel-1.png
Alle poorten die je nodig hebt met deze MacBook Docking Station


Uniek ontwerp

Met de MacBook Pro Dock X heeft de Nederlandse webshop voor USB-C Adapters, USB-C-Adapters.nl, een naadloze Docking Station voor de MacBook Pro geïntroduceerd. Deze Dock is geproduceerd uit een enkel stuk lichtgewicht aluminium in de kleurstellingen van Apple. Je schuift hem in je MacBook Pro of Air, waarna je 7 poorten tot je beschikking hebt. Hiermee kun je in de stijl van Apple gerust al jouw spulletjes aansluiten.

De naam zegt het al, de MacBook Pro Dock X was origineel ontworpen voor de MacBook Pro, maar hij is ook geschikt voor de MacBook Air die Apple in oktober vorig jaar uitbracht, die heeft ook Thunderbolt 3.

De aansluitingen

Na aansluiting van de MacBook Pro Dock X op een MacBook Pro (modellen vanaf 2016) of Air (modellen vanaf 2018) met Thunderbolt 3 heb je gelijk deze 7 poorten:

  • Een HDMI poort met 4K ondersteuning
  • Thunderbolt 3 poort die geschikt is voor beeldschermen, dataoverdracht en opladen
  • Twee USB 3.0 poorten voor al je USB randapparatuur
  • Een SD en microSD poort voor je fotocamera geheugenkaartjes
  • Een USB-C poort voor dataoverdracht

Alle poorten kunnen tegelijk gebruikt worden. Een mogelijk scenario: je beeld streamen op je televisie in 4K via de HDMI poort, de MacBook opgeladen houden via de Thunderbolt 3 poort en een video afspelen van een aangesloten fotocamera of USB-stick.

Op de Thunderbolt 3 aansluiting is ook een 4K beeldscherm aan te sluiten, wat samen met de HDMI poort de aansluiting van twee beeldschermen tot en met 4K mogelijk maakt, zoals in synchrone weergave (mirror mode) of met uitgebreid bureaublad (extended desktop mode). Meer informatie over die verschillende weergave-opties is hier te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookDockingStationArtikel-2.png
Alle poorten die je nodig hebt met deze MacBook Docking Station


Levi van USB-C-Adapters.nl over de MacBook Pro Dock X:

Citaat
Ons idee was dat je met deze dock gelijk alles in huis hebt wat je ooit nodig zult hebben, in één mooi naadloos design. Geen gesjouw met een tas vol adapters, maar een enkele lichtgewicht adapter die je gemakkelijk kunt bewaren. In samenwerking met een Apple-gelicenseerde producent is dit nu gelukt. We zijn erg enthousiast dat we dit nu eindelijk in ons assortiment hebben.

MacFreak Deal

Tijdelijke MacFreak Deal: bestel nu de MacBook Pro Dock X bij USB-C-Adapters.nl, en krijg er een USB-C naar USB 3.0 Adapter gratis bij kado, ter waarde van € 6,99. Geldig zolang de voorraad strekt.
geplaatst door: Welldone
Mooi product. Ik mis nog 1 poort: ethernet. In uitzonderlijke gevallen is die ook nodig.
geplaatst door: Macteach
Yep, Ethernet poort, harder nodig dan SD-slots...
geplaatst door: gPod
Daar zijn andere oplossing voor toch. Heb zelf deze, vind juist zo'n extra kabeltje wel prettig i.p.v. zo'n blok aan je MacBook maar in ieder geval voor elk wat wils.
g i d e on
geplaatst door: Kapotlood
Het enige probleem met het leeuwendeel van dit soort "multi"adapters, is dat "4K HDMI" vaak maar tot maximaal 30Hz is, en dus helemaal niet zo'n vloeiend beeld geeft als +60Hz. Echt bruikbaar voor veel doeleinden is die 4K-resolutie in dat geval niet, omdat je zelf met het bewegen van je muis al snel last hebt van ghosting.

Zie hier een voorbeeld met een game, maar dit geldt voor álles wat je doet als je te maken hebt met 30Hz:


Ik gebruik zelf een Sharkoon adapter van ca. €25 die 3x USB3.0 en een gigabit-netwerk biedt, en gebruik daarnaast een USB-C naar Displayport kabel. Gegarandeerd 60Hz (of hoger), en alles werkt uitstekend. Tenzij je een adapter koopt met Displayport, zit je met de adapters waar HDMI op zit helaas nog altijd vast aan 30Hz. En dat is z'n geld eigenlijk maar zelden waard.
geplaatst door: gPod
Tenzij je een adapter koopt met Displayport, zit je met de adapters waar HDMI op zit helaas nog altijd vast aan 30Hz. En dat is z'n geld eigenlijk maar zelden waard.

Als je enige doel is om met die adapter 4K games of films te spelen/kijken op een extern scherm (of TV) dan is het z'n geld niet waard nee. Maar het lijkt me dat een MacBook (Pro) gebruiker meerdere doelen heeft met zo'n adapter  :cool:
g i d e on
geplaatst door: Kapotlood
Ik merkte zelf ook dat werken in 4K op 30Hz vervelend is, en best vermoeiend voor je ogen. Niet alleen omdat je muis zo'n 'zweem' heeft, maar omdat alles wat beweegt op je scherm daar ook last van heeft. Van bewegende Finder vensters tot de Finder en programma animaties. Onbewust ben je na 8 uur werk toch heel wat vermoeiender, als het je voor die tijd al niet is gaan irriteren :)
geplaatst door: Smurf9852
Interessant!
geplaatst door: Jurriaan
Mooi product. Ik mis nog 1 poort: ethernet. In uitzonderlijke gevallen is die ook nodig.

In menig nieuwbouw woning een must. Stabieler en sneller is mijn ervaring in mijn huidige nieuwbouw woning.

Benieuwd welke docking stations er komen voor de Lightning iPads. Ik zoek er een met ethernet, DVI en USB.
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
geplaatst door: gPod
In menig nieuwbouw woning een must. Stabieler en sneller is mijn ervaring in mijn huidige nieuwbouw woning.

Off-topic: Ik ervaar juist dat ik eigenlijk veel te veel ethernet aansluitingen in onze nieuwbouw woning heb laten aanleggen. Een paar Ubiquiti AP's dekt de hele lading prima. Wat gebruik je voor AP's/routers?
g i d e on
geplaatst door: Jurriaan
Off-topic: standaard router van de provider, Vodafone.
Verdiepingen zijn bedraad met ethernet. Is voor smartphones niet handig. Ook beneden met downloaden merk ik dat ethernet stuk stabieler en sneller is.

Ik dwaal af van een docking station. Iemand al Lightning docks gezien?
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
geplaatst door: gPod
Met een standaard router snap ik dat je nieuwbouw niet volledig van WiFi wordt voorzien ;-)

Wat betreft Lightning docks met alles wat jij er graag in terug ziet, dat lijkt me zo'n kleine markt, zou me verbazen als je die ooit ergens gaat zien.
g i d e on
geplaatst door: Smurf9852
Lightning docks? Nee wel Thunderbolt 3 Lightning docks ;)
geplaatst door: MacFrankie
@Jurriaan
De toekomst is draadloos; een iPad met een ethernet aansluiting gaat niet prettig werken. Investeer in een goed wifi netwerk bij je thuis. Ik zou voor een mesh netwerk kiezen, en dan de nodes zoveel mogelijk bedraad aansluiten.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!