https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Amac-logo-icoon.jpg
Amac Bakkerstraat verhuist naar oude hoofdpostkantoor Utrecht
Ruim zeven jaar gelden waren er geruchten dat er een Apple Store zou gaan komen in het oude hoofdpostkantoor aan de Neude in Utrecht. Inmiddels weten we allang dat dit oude gerucht niet klopte, maar dat prachtige gebouw komt nu toch wel in het teken van Apple te staan.

Het is Amac dat er een nieuwe vestiging in gaat openen, naast de andere die het heeft in de omgeving van Utrecht, dat zijn die in The Wall langs de A2 en de vestiging aan de Mariaplaats. De nieuwe vestiging in het voormalige hoofdpostkantoor betekent trouwens wel dat het kleinere filiaal aan de Bakkerstraat gaat verdwijnen, het aantal blijft dus hetzelfde en deze opening is eigenlijk een verhuizing. Deze nieuwe vestiging gaat trouwens 250 vierkante meter innemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HoofdPostkantoorNeudeUtrecht.jpg
Amac Bakkerstraat verhuist naar oude hoofdpostkantoor Utrecht

het hoofdpostkantoor in al zijn glorie

Het voormalig hoofdpostkantoor aan de Neude in Utrecht is een ontwerp van de architect J. Crouwel jr. in de stijl van de Amsterdamse school. De beelden en ornamenten zijn van Hendrik van den Eijnde, zowel buiten als binnen.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe vestiging eind komende maand open zal gaan, 15 jaar nadat Amac de eerste winkel in Utrecht opende. Amac is trouwens niet de enige winkel in dat gebouw, je vindt er bijvoorbeeld ook Bever Zwerfsport, een foodmarkt van Albert Heijn, een bibliotheek en een fietsenstalling. De vestiging van Amac komt te zitten op de hoek waar vroeger de pinautomaten zaten.

geplaatst door: Robert
antw: Amac Bakkerstraat verhuist naar oude hoofdpostkantoor Utrecht
reactie #1 geplaatst: 11 maart 2020 - 04:30
Kan iemand even helder maken voor me waar A-Mac dan precies komt?

“Op de hoek waar vroeger de pinautomaten zaten”, zou volgens mij de hoek van de Oudegracht en de Potterstraat zijn, met de ingang aan de Oudegracht.
Lang geleden zat daar een soort internetcafe, van kpn dacht ik.
Inmiddels is door een bericht op nos.nl duidelijk geworden dat de oude bibliotheek van de Stadhuisbrug verhuisd is naar dit oude hoofdpostkantoor, ingang Neude, en blijkens foto’s bij dat bericht vrijwel alle ruimte gaat gebruiken, dus die andere gebruikers, (Bever, A-Mac, AH foodmarkt en fietsenstalling), kunnen volgens mij alleen in de bijgebouwen komen.

Misschien iemand van A-Mac zelf?

Ik heb van 1973 tot 2014 in Utreg gewoond, vandaar mijn nieuwsgierigheid.
Vlakbij A-Mac aan de Mariaplaats zat mijn laatste werkgever trouwens: voorheen zalencentrum/restaurant ‘de Poort van Kleef’, tegenwoordig ‘Restaurant Seven’, als het nog zo heet.
geplaatst door: ouwemac
Swasdii Khrab Khun
สวัสคี ครับ คุณ
antw: Amac Bakkerstraat verhuist naar oude hoofdpostkantoor Utrecht
reactie #2 geplaatst: 11 maart 2020 - 07:57
https://nos.nl/artikel/2326632-dit-is-de-nieuwe-bibliotheek-in-het-oude-postkantoor-in-utrecht.html

Citaat

Dit is de nieuwe bibliotheek in het oude postkantoor in Utrecht

Na bijna twee jaar verbouwen is-ie vrijdag klaar: de nieuwe bibliotheek van Utrecht in het voormalig postkantoor aan de Neude. Vrijdag gaat het pand open voor publiek, vandaag mocht de pers rondkijken.

"Je kwam hier vroeger voor je postzegel en dat was heel imponerend", vertelt medewerker Corien van Moorsel in de enorme hal aan RTV Utrecht. "Maar nu is het een bibliotheek." Aan de grote hal van het voormalig postkantoor is weinig veranderd. Aan de zijkanten staan nu boeken. Waar vroeger de loketten van het postkantoor stonden, staan nu tijdschriften in rekken.

Op de eerste etage van het pand vind je de jeugdafdeling. Het grote beeld van Nijntje is meeverhuisd van de vorige locatie aan de Oudegracht. "Tot grote vreugde van de kinderen", zegt Van Moorsel.

In het hele pand zijn nog mensen aan het werk om alles op tijd af te krijgen. Vrijdag wordt de bibliotheek door prinses Laurentien geopend. "Ik hoop dat de Utrechters massaal komen kijken naar hoe het eruitziet", zegt directeur Ton van Vlimmeren. "En dat het een goed-gebruikte plek wordt. Daarvoor maken we het."

geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar Weval uit Nederland. Meer informatie.
antw: Amac Bakkerstraat verhuist naar oude hoofdpostkantoor Utrecht
reactie #3 geplaatst: 11 maart 2020 - 17:56
@puk: die link staat ook in mijn reactie, maar ik lees daarin niets over de bedrijven die Robert noemt
geplaatst door: ouwemac
Swasdii Khrab Khun
สวัสคี ครับ คุณ