https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
App Store vestigde nieuwe records tijdens de feestdagen
Gisteren kon je hier lezen over het enorme succes van AirPods, en de invloed die dat mede heeft op de beurskoers van Apple. Maar er is nog een factor die invloed heeft op de koers van Apple’s beursaandeel, dat is de groei en het succes van de Services.

Dat dit bij Apple ook overduidelijk bekend is wordt duidelijk gemaakt door een nieuw persbericht dat Apple gisteren heeft gepubliceerd. Daarin hoeven we het niet te doen met schattingen, zoals bij de AirPods, daar lezen we dat er bijvoorbeeld in de App Store tussen Kerst- en nieuwjaarsavond 1,42 miljard dolar besteed werd, een toename van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Op nieuwjaarsdag zelf was het bedrag 386 miljoen dollar, een toename van 20 procent.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStore200319.jpg
App Store vestigde nieuwe records tijdens de feestdagen


Maar de App Store is tegenwoordig maar één van de Services van Apple., Daarnaast zijn er ook nog, in willekeurige volgorde: Apple Music, Apple Podcasts, de Apple TV app, Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+, iCloud, Apple Pay en Apple Card.

Apple Music

Voor Apple Music meldt Apple geen nieuwe aantallen, alleen dat de optie om gesynchroniseerde songteksten in iOS 13 duidelijk een doorslaand succes is, al meer dan 50 procent van de gebruikers van Apple Music heeft er al gebruik van gemaakt. Niet slecht voor een optie waarvan waarschijnlijk niet eens iedereen weet dat die bestaat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NewAppStore-iPadEn-iPhone.png
App Store vestigde nieuwe records tijdens de feestdagen


Cijfers

Verder geeft het persbericht jammer genoeg geen cijfers, maar is het vooral een mooi marketingverhaal over alle eerder genoemde Services van Apple. Jammer, want wat meer inzicht in wat er gaande is zou interessant kunnen zijn. Mogelijk krijgen we weer wat meer informatie tijdens de volgende conference call over de kwartaalcijfers op 28 januari. Of tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders op 26 februari, maar uit die laatste komt meestal niet zoveel bruikbare informatie.

geplaatst door: Robert