https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
Apple aangeklaagd voor fraude met iTunes Gift Cards
iTunes Gift Cards kennen we waarschijnlijk allemaal, ze zijn bijvoorbeeld te zien bij erg veel supermarkten, waar ze hangen naast alle andere vergelijkbare kaarten, zoals bijvoorbeeld die voor de Google Play Store (want een goed voorbeeld doet goed volgen).

Het zijn diezelfde iTunes Gift Cards die in de VS vaak gebruikt worden door oplichters. Die bellen met een probleem, bijvoorbeeld een kind of kleinkind dat iets verkeerds gedaan heeft. De enige oplossing zou het aankopen van iTunes Gift Cards zijn, waarvan dan de codes doorgegeven moeten worden. Je zou denken dat dit meteen alle alarmbellen zou af moeten laten gaan, maar vooral bij oudere mensen blijkt dit toch vaak erg effectief, in de video kan je zien hoe het scammers lukte om zo 3.000 dollar van een ouder echtpaar af te troggelen.


Inmiddels is er in de VS hierover een zogenaamde class-action rechtszaak (groepsvordering) opgestart, de complete aanklacht daarvan is hier te lezen. Volgens de aanklagers zou Apple het de oplichters te makkelijk maken, en zou het argument dat Apple daarna geen beschikking meer heeft over het betaalde geld geen steek houden.

Volgens de aanklagers zou Apple op zijn minst de 30 procent commissie in dit soort gevallen terug moeten betalen.

En rapport uit 2018 van de Amerikaanse Federal Trade Commission laat zien dat verreweg de meest gebruikte Gift Cards afkomstig zijn van iTunes of Google Play.

https://www.ftc.gov/sites/default/files/u269/graphic_top_5.png
Apple aangeklaagd voor fraude met iTunes Gift Cardsmet dank aan forumlid 'Nicodemus', die dit nieuws als eerste meldde op het forum


geplaatst door: Robert
antw: Apple aangeklaagd voor fraude met iTunes Gift Cards
reactie #1 geplaatst: 29 juli 2020 - 10:32
Wat is er toch mis met een telefoontje naar dat bewuste kind of ouders ter verificatie? ik mag mezelf tot "wat ouder" rekenen, maar je gaat toch geen geld storten aan iemand die je niet kent?
of is dat mijn paranoïde inslag :)
geplaatst door: peterdh
Sathu Thai Massage, Groet, Peter