https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-Sierra-icon.jpg
"Apple bijna klaar met concurrent voor Amazon's Echo"
Hoewel Apple al een tijd Siri altijd voor ons klaar heeft als je "Hé Siri" aanzet, blijkt er ook een markt te zijn voor een stem-assistent in een device dat altijd op één plek aanwezig is. Tot nu toe is het vooral Amazon's Echo geweest die deze markt voor zich opeiste, maar er zijn ook andere opties, bijvoorbeeld Google Home.

Dat er mogelijk een (grote) markt voor Apple hier zou kunnen zijn komt vooral door de privacy. Want een stem-assistent die de hele tijd aanwezig is in jouw huis komt natuurlijk ook erg veel over jou te weten. Zo was een Amazon Echo bijvoorbeeld een mogelijke getuige in een moordzaak. De vraag aan wie je jouw data toevertrouwt wordt nog belangrijker door Amazon's nieuwe Echo Look, want die heeft niet alleen 'oren', maar kan ook 'zien' wat er gaande is.In dit artikel van Motherboard kan je meer over dit device lezen, maar het is vooral de informatie die ontbreekt die mogelijk het belangrijkst is:
Citaat


Motherboard also asked if Echo Look photos, videos, and the data gleaned from them would be sold to third parties; the company did not address that question.


Het lijkt dan ook het perfecte moment voor een bedrijf dat zijn winsten haalt uit de verkoop van devices, en niet uit de handel in data van zijn klanten, om in deze markt te stappen. Volgens Sonny Dickson is het binnenkort zover.
Citaat


">April 27, 2017Op dit moment is dit niet meer dan een gerucht. In Januari werd er door mensen van Apple nog gezegd dat er in Cupertino geen interesse was om een concurrent voor Amazon's Echo te maken.
Citaat


Despite Amazon's success, Apple has no apparent interest in copying the Echo. After talking with Apple executives, I've come away with the impression that they're more interested in turning Siri into an omnipresent AI assistant across devices, rather than designing a single device specifically to serve as a Siri machine. Apple is also very interested in positioning Siri as a control hub for smart home devices, as evidenced by a recent and impressive HomeKit demo I observed.
geplaatst door: Robert
"Apple bijna klaar met concurrent voor Amazon's Echo"
reactie #1 geplaatst: 29 april 2017 - 16:06
Als er een markt is die groot genoeg is dan is het slim van Apple om die te bedienen, maar voor mij zijn mijn iPhone en Apple Watch voldoende.
geplaatst door: GeorgeM