geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Apple deelt mobiliteits-data in strijd tegen Covid-19
Een paar dagen geleden werd bekend dat Apple en Google samenwerken aan een API waarmee cross-platform apps gemaakt kunnen worden waarmee je gewaarschuwd kan worden als je met iemand in aanraking bent geweest die geïnfecteerd is met het nieuwe coronavirus.

Maar er is meer mogelijk voor beide bedrijven, en dat is het delen van de mobiliteits-data die met hun eigen navigatie-apps verzameld wordt. Google deed dat al twee weken geleden in de vorm van PDF’s die per land te downloaden zijn, zes dagen geleden kregen die voor het laast een update. Inmiddels heeft Apple dit ook gedaan, en heeft er meteen een interactieve site van gemaakt. Met zowel boven- als onderaan uitleg en verzekeringen dat deze data volledig anoniem is, iets wat bij Google ook het geval is, maar daar wat minder nadruk meekrijgt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-mobility-data-available-to-aid-Covid19.jpg
Apple deelt mobiliteits-data in strijd tegen Covid-19


Apple heeft hierover ook een persbericht uitgebracht. Daarin worden ook een aantal andere dingen genoemd die Apple al gedaan heeft, zoals het Face Shield ontwikkelen, maken en distribueren,  en miljoenen mondkapjes aan zorgverleners verstrekken.

Maar er wordt ook iets genoemd wat hier nog niet eerder aan bod kwam, als je in Apple’s eigen Kaarten-app op dit moment een zoekactie start dan hebben de opties die als eerste getoond worden allemaal betrekking op de urgentie van de huidige situatie. Dat zijn Levensmiddelen, Eten en bezorgdiensten, Apotheken, Ziekenhuizen, Spoedhulp, etc. Hieronder kan je zien hoe dat er op de iPhone uitziet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMapsCovid-19Priorities.jpg
Apple deelt mobiliteits-data in strijd tegen Covid-19met dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste meldde #coronavirus #Covid-19 #Maps #Kaarten
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.