geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Apple denkt na over kunstmatige intelligentie na succes ChatGPT
Bij alle tech-bedrijven wordt goed gekeken naar het succes van ChatGPT, en of dat consequenties heeft voor het bedrijf, of juist niet. Half februari hield Apple de jaarlijkse AI-summit, maar de nadruk ligt in Cupertino nog erg op toepassingen als gezondheid en privacy.

Of Apple van koers gaat veranderen op dit gebied is nog niet bekend,  op dit moment laat Apple in ieder geval alleen maar apps toe die ChatGPT gebruiken als die voor gebruikers die ouder dan 17 jaar zijn. De reden is waarschijnlijk dat de chats daarmee ook relatief makkelijk over onderwerpen kan gaan die Apple liever aan volwassenen overlaat, vooral als ze seksueel van aard zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiriRainbow.png
Apple denkt na over kunstmatige intelligentie na succes ChatGPT


Apple’s focus op privacy op dit vlak in de afgelopen tijd heeft ervoor gezorgd dat steeds meer van dit soort taken op het device zelf gebeuren, omdat alleen dan privacy gewaarborgd kan worden. Bekend is dat die focus op privacy betekent dat Apple zich wat minder snel ontwikkeld op dit vlak. Maar voor veel gebruikers die bewust voor Apple gekozen hebben is dit waarschijnlijk geen groot bezwaar, omdat juist die focus op privacy één van de selling points is.

Volgens dit artikel (betaallink) van DigiTimes wordt er ook bij onder andere Amazon, Google, Meta en Tesla over hetzelfde onderwerp veel nagedacht, want niemand wil deze boot missen.

Wil je in de tussentijd zelf ChatGPT uitproberen, dat kan makkelijk vanuit de menubalk op je Mac met het gratis MacGPT van Jordi Bruin.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacGPTMenuBanner.jpg
Apple denkt na over kunstmatige intelligentie na succes ChatGPT


Wil je het liever op je Apple Watch, dan zal je € 4,99 moeten uitgeven voor watchGPT. #Siri
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.