https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple doneert aan Italië en VS in gevecht tegen Covid-19
Terwijl België op dit moment zo’n beetje helemaal op slot is gegaan waarschuwt de Nederlandse overheid ons dat als we niet voldoende afstand houden ons hetzelfde boven het hoofd hangt. Het nieuwe coronavirus houdt ons dus in de greep, en iedereen probeert Covid-19 zoveel mogelijk in te dammen.

Daarbij draagt Apple ook zijn steentje bij, zowel in de VS als aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Wat er precies in Italië gekocht is dankzij Apple’s bijdrage is niet bekend, maar Apple’s CEO Tim Cook heeft met een tweet bekend gemaakt dat er een substantiële donatie door Apple is gedaan aan de Protezione Civile daar. Wel maakt hij duidelijk dat dit bedoeld is om de mensen die in de frontlinie tegen deze ziekte vechten daarbij zoveel mogelijk te helpen.


Maar dat is nog niet alles, in de VS blijkt Apple ervoor gezorgd te hebben dat er twee miljoen extra mondkapjes voorhanden zijn. Tijdens een persconferentie over deze situatie werd dit vermeld door vice-president Mike Pence, degene die op dit moment daar het gevecht tegen dit virus coördineert.

Invalid Tweet ID
Deze bijdrages van Apple komen bovenop de 15 miljoen dollar die het bedrijf eerder al doneerde om negatieve effecten van het nieuwe coronavirus te bestrijden. Daarbij zat ook een grote gift aan San Jose, dat veel inkomsten misloopt nu de WWDC 2020 helemaal digitaal gehouden zal worden.geplaatst door: Robert
antw: Apple doneert aan Italië en VS in gevecht tegen Covid-19
reactie #1 geplaatst: 23 maart 2020 - 14:56
Risky business. Zo'n bedrag voor Italië is erg verleidelijk om weg te ritselen, dat hebben we maar al te vaak gezien. En als ze het in natura (mondkapjes, veiligheidsbrillen, medische apparatuur) doen, komt het drie weken later voor woekerprijzen elders in de wereld op de markt. Je hoopt van niet, maar let er eens op of we nog iets horen over de besteding van het geld...
geplaatst door: Alvinus