https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren
Apple Pay is een onderdeel van Services, de divisie van Apple dat kwartaal na kwartaal spectaculaire groeicijfers laat zien. Dat Apple inzet op verdere groei daarvan is dan ook niet erg verbazend.

Ruimte voor Apple Pay om te groeien is voorlopig ruim voorhanden, al was het alleen maar door de landen waar het beschikbaar is uit te breiden, bijvoorbeeld bij ons. Maar Apple is ook hard bezig om Apple Pay verder te laten groeien in markten waar het al wel beschikbaar is. Daarvoor zou het volgens The Wall Street Journal (betaallink) samen met de bank Goldman Sachs een fysieke credit card uit willen gaan brengen, waarschijnlijk komend jaar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookApplePay.jpg
Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren


Apple heeft op dit moment een samenwerking met Barclay's Bank. Daar kan je een zogenaamde rewards card krijgen, een kaart van Barclay's met een Apple logo er op waarmee je Apple devices kan kopen zonder rente, en bij veel bestedingen ook cadeaukaarten kan krijgen.

Samenwerking met Goldman Sachs

Als er in samenwerking met Goldman Sachs inderdaad een fysieke credit card uitgegeven zou worden dan is dit niet alleen een nieuwe stap voor Apple, Goldman Sachs is een investeringsbank en op dit moment geeft die geen credit cards uit.

Apple werkt al samen met Goldman Sachs, met name grote financiële transacties zoals het financieren van Apple's schuld (Apple heeft naast een enorme hoeveelheid geld in kas ook strategische schuld). Ook zou er bij Goldman Sachs gekeken worden naar leningen voor zowel consumenten als bedrijfsleven voor het aanschaffen van producten van Apple.

Services

Tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfer zei Aple's CEO Tim Cook het volgende:

Citaat
We had all time record revenue from the App Store, from Apple Music, from iCloud, from Apple Pay and more. All of which are a powerful illustration of the importance of our huge active installed base of devices and the loyalty and engagement of our customers.

Als Apple de inkomsten van een Apple credit card zou kunnen toevoegen aan het onderdeel Services dan lijkt dat prima aan te sluiten bij dit citaat van Tim Cook. En het zal het onderdeel Services natuurlijk alleen nog maar verder laten groeien.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren
reactie #1 geplaatst: 11 mei 2018 - 12:49
Over branchevervaging gesproken. Grote kans dat over een aantal jaren verschillende afdelingen afgestoten worden en men genoodzaakt is om terug te keren naar de core–business. Ik ben benieuwd wat dat dan zal zijn.
geplaatst door: peerzwart
antw: Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren
reactie #2 geplaatst: 11 mei 2018 - 13:15
In welke branche is apple volgens jou actief?
geplaatst door: Ziegler
antw: Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren
reactie #3 geplaatst: 11 mei 2018 - 16:19
Precies!
geplaatst door: peerzwart
antw: Apple en Goldman Sachs willen credit card lanceren
reactie #4 geplaatst: 12 mei 2018 - 18:50
“ ...terugkeren naar de core business...”

Sommige banken zouden hun core business eens stilletjes kunnen zien ingepalmd worden.
geplaatst door: DirtyMay