https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-icoon.jpg
Apple en Qualcomm schikken en gaan samen verder, Intel exit
Terwijl de jury net gekozen was voor de rechtszaak die het meningsverschil tussen Apple en Qualcomm zou moeten regelen hebben beide partijen een overeenkomst gesloten waardoor alles is bijgelegd. Daarbij zit ook meteen een deal voor zes jaar, met een mogelijkheid van twee jaar verlenging.

Die deal gaat in op 1 april 2019 (serieus), het eerste nieuwsbericht over de komende samenwerking van Apple en Qualcomm voor 5G modems in 2020 is dan ook al binnen. Bij Intel hebben ze duidelijk ook meteen hun knopen geteld, in dit persbericht is te lezen dat dit bedrijf helemaal gaat stoppen met het ontwikkelen van 5G modems. Die tak gaat zich nu helemaal richten op de netwerk-kant van 5G.
 
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Intel5gModem.jpg
Apple en Qualcomm schikken en gaan samen verder, Intel exit


Het persbericht van Apple besloeg trouwens maar een paar regels:

Citaat
  • Agreement ends all ongoing litigation, including with Apple’s contract manufacturers
  • Companies have reached a global patent license agreement and a chipset supply agreement

San Diego and Cupertino, California — Qualcomm and Apple today announced an agreement to dismiss all litigation between the two companies worldwide. The settlement includes a payment from Apple to Qualcomm. The companies also have reached a six-year license agreement, effective as of April 1, 2019, including a two-year option to extend, and a multiyear chipset supply agreement.

De kans dat er dit jaar nog modems van Qualcomm in iPhones en iPads te vinden zullen zijn is nul, de kans dat dat volgend jaar het geval is staat dus praktisch gelijk aan de volle honderd procent. Omdat Apple degene was die deze bal aan het rollen heeft gebracht lijkt de kans ook groot dat het ook Apple is die het meest bereikt heeft door al dit getouwtrek.


met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forumMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Apple en Qualcomm schikken en gaan samen verder, Intel exit
reactie #1 geplaatst: 17 april 2019 - 10:18
Hier nog wat meer informatie:

https://nos.nl/artikel/2280730-apple-en-qualcomm-vechten-strijd-over-miljarden-dollars-uit-in-rechtbank.html

Als die info klopt lijkt het me waarschijnlijker dat Apple over de brug is moeten komen.
Al is dat natuurlijk nooit zeker. Tenslotte is Tim Cook van origine een boekhouder. :wink:
geplaatst door: ouwemac
Sawadee Khab Khun
antw: Apple en Qualcomm schikken en gaan samen verder, Intel exit
reactie #2 geplaatst: 17 april 2019 - 12:28
@ ouwemac: dat stuk hangt volgens op hierop:

Citaat
Beide partijen hebben bijval gehad. De mededingingsautoriteiten hebben zich achter het standpunt van Apple geschaard. Tegelijkertijd heeft Qualcomm het in China en Duitsland voor elkaar gekregen om bepaalde iPhones uit de handel te halen vanwege patentinbreuk.

Maar tijdens zowel de rechtszaken in China als Duitsland lukte het Qualcomm om veel bewijs buiten de rechtszaak te houden. In alle zaken waar ze dat niet lukte vielen de uitspraken uit in het voordeel van Apple.
geplaatst door: Robert