Apple Energy LLC is een nieuw energiebedrijf
geplaatst: 10 juni 2016 - 12:22
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple Energy LLC is een nieuw energiebedrijf
Apple heeft de afgelopen tijd op zo'n enorme schaal capaciteit voor groene energie gebouwd dat ze er af en toe te veel van hebben. En dat wordt de komende tijd waarschijnlijk alleen maar meer, want als de nieuwe campus eind van dit jaar om gebruik genomen wordt dan komt daar nog een enorm zonnedak met een vermogen van 14 megawatt bij.

De oplossing lijkt simpel: die energie leveren aan energiebedrijven zodat die meer schone energie hebben. Er is nu ontdekt dat Apple daar een aparte bedrijf voor in het leven heeft geroepen: Apple Energy LLC.Als Apple zijn energie kan leveren aan de energiebedrijven dan zal er waarschijnlijk ook een uitruil plaatsvinden, want op Apple heeft natuurlijk ook 's avonds en 's nachts energie nodig, of als de zon minder schijnt. Want Apple heeft een aantal dingen die 24/7 constant doorgaan, bijvoorbeeld de iCloud datacenters.

Wat opvalt in de registratie bij de Federal Energy Regulatory Commission is dat Apple ook de optie heeft open gehouden om direct aan de eindgebruiker energie te verkopen, en op die manier ook de marktprijzen in plaats van de groothandelsprijzen zou kunnen incasseren.

Apple's redenatie is dat het geen grote speler is in de energiesector en dat het ook geen invloed kan uitoefenen op de prijzen van elektriciteit. De aanvraag is op 6 juni ingediend, en als de FERC ermee akkoord gaat zou Apple binnen 60 dagen daarna al kunnen beginnen met het leveren van energie.geplaatst door: Robert