Apple gaat Kaarten-app verbeteren met drones
geplaatst: 10 mei 2018 - 17:51
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Apple gaat Kaarten-app verbeteren met drones
De meeste kaarten-apps zijn al heel erg lang voorzien van een optie om alles te bekijken met behulp van foto's van bovenaf die vanuit satellieten genomen zijn. Daar zou de komende tijd verandering in kunnen komen, want steeds meer bedrijven zetten daar drones voor in.

In de VS konden grote bedrijven zich inschrijven voor een pilot-programma hiervoor, Alphabet, Qualcomm, Microsoft en Apple zaten onder andere bij de geselecteerde bedrijven. Apple deed trouwens mee als partner van het North Carolina Department of Transportation, mogelijk dat dit ook geholpen heeft om mee te mogen doen.Want dat mogen meedoen was vooraf helemaal niet zeker. In totaal kregen tien samenwerkingsverbanden toestemming om met drones boven de VS te gaan vliegen, waarbij één bedrijf dat geen toestemming kreeg vooral opviel: Amazon. Opvallend, want het is juist Amazon dat grote plannen heeft met drones, het is van plan om goederen met drones thuis bij klanten te gaan bezorgen.

Apple nam ook deze kans waar om zich nog eens duidelijk van anderen te distantiëren als het gaat over privacy:

Citaat
Apple is committed to protecting people's privacy, including processing this data to blur faces and license plates prior to publication.

Het is niet helemaal duidelijk waarom er vanuit Apple gemeend werd dat deze verklaring nodig was. Want concurrenten als bijvoorbeeld Google Maps maken ook al lang gezichten en kentekens onscherp, en in de meeste gevallen onherkenbaar.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert