https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple gaat televisieserie maken van de Foundation-serie
Als je Apple Music hebt en een fan bent van science fiction, en vooral van Isaac Asimov's Foundation boekenserie, dan is er goed nieuws. Want Apple heeft inmiddels de rechten van deze serie gekocht, en gaat er een televisieserie van maken.

Deze serie begon het leven in de jaren zestig als trilogie, die de Hugo Award won in 1966 voor "Best All-Time Series". Bijna dertig jaar later, in 1981, schreef Asimov twee delen die na de eerste trilogie spelen, en twee delen die gaan over wat er aan de eerste trilogie vooraf ging. De serie hierop gebaseerd die Apple nu heeft aangekocht wordt gemaakt door Skydance Television, met David Goyer en Josh Friedman als executive producers en showrunners.De video hierboven is trouwens niet van de serie die voor Apple gemaakt gaat worden, maar een montage van bestaand materiaal van een YouTuber.

Verhaal

Het verhaal van Foundation zelf gaat over de verhalen van verschillende personages nadat de mensheid over verschillende planeten verspreid is geraakt. De hoofdpersoon is een 'psycho-geschiedkundige' die de toekomst kan zien en daardoor weet dat het rijk op punt van in ineenstorten staat. Zijn doel is de kennis van de mensheid die val te laten overleven.

Eerdere pogingen

Het is trouwens niet voor het eerst dat iemand een serie wil maken met de Foundation boeken als basis. Sony was het van plan met regisseur  Roland Emmerich (Independence Day) en HBO met Jonathan Nolan, één van de schrijvers achter Interstellar en executive producer van Westworld. Maar in alle gevallen haalden de plannen het uiteindelijk niet, we zijn benieuwd of het Apple wel gaat lukken.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple gaat televisieserie maken van de Foundation-serie
reactie #1 geplaatst: 12 april 2018 - 09:02
Ben benieuwd of Apple het lukt om hier iets goeds van te maken, het materiaal is dat in ieder geval wel.
geplaatst door: GeorgeM
antw: Apple gaat televisieserie maken van de Foundation-serie
reactie #2 geplaatst: 13 april 2018 - 11:04
Wel mooi dat de Foundation multiple-o-logie gelukkig geloofwaardig kan worden neergezet. Het kan een stuk beter worden dan StarWars (dat is ook uitspreid over generaties) Jabba the Hut en aanverwanten hoeven we dan gelukkig niet tegen te komen. Interessant om te zien hoe psycho-historie zal worden uitgelegd en bewaard blijft in de tweede foundation. Helemaal mooi om mee te gaan maken hoe de technisch geavanceerde eerste foundation contacten legt met delen van de melkweg die technisch achterop zijn geraakt. High-tech is dan magie. Dat wordt smullen
geplaatst door: PjotriDVDguru