https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Apple, Google en Facebook lobbyen in Brussel voor hun AI
Binnen de EU bestaan zorgen over de richting die ingeslagen wordt door de grote tech-bedrijven bij AI, en er wordt nu nagedacht over regelgeving om de ontwikkelingen daarvan aan banden te leggen. En dat soort regelgeving is natuurlijk niet iets waar diezelfde tech-bedrijven natuurlijk op zitten te wachten.

Daarom zijn inmiddels Facebook’s CEO Mark Zuckerberg en Google’s CEO Sundar Pichai al naar Brussel gegaan, en inmiddels is Apple’s John Giannandrea daar ook gesignaleerd. John Giannandrea is Apple’s Senior Vice President for Artificial Intelligence, de man die binnen Apple over kunstmatige intelligentie gaat. Inmiddels ziet iedereen dat AI zowel enorme voordelen als mogelijk erg negatieve bijeffecten kan hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiriRainbow.png
Apple, Google en Facebook lobbyen in Brussel voor hun AI


De vraag lijkt dan ook vooral hoe regels op te stellen die de negatieve kanten kunnen tegenhouden, terwijl de positieve ontwikkelingen ervan niet tegelijkertijd de nek omgedraaid worden.

Degene die hierover gaat binnen de EU is Margrethe Vestager, onder haar verantwoordelijkheid zal morgen de eerste versie van het beleid hierover naar buiten worden gebracht. Margrethe Vestager heeft eerder aangegeven dat ze zowel de kansen als de risico’s van AI duidelijk in beeld heeft, en dat hoewel het een van de meest veelbelovende ontwikkelingen is, de al genoemde risico’s erg groot zijn.

Het debat hierover zal in het komende jaar plaatsvinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JohnGiannandreaTechCrunchSF2017.jpg
Apple, Google en Facebook lobbyen in Brussel voor hun AI

John Giannandrea #Siri
geplaatst door: Robert
antw: Apple, Google en Facebook lobbyen in Brussel voor hun AI
reactie #1 geplaatst: 18 februari 2020 - 12:48
Het zal niet alleen over AI gaan. Wat ik begrepen heb is dat er gelobbyd word voor regulering van de techbedrijven. Men wil dat de EU regels gaat opstellen omtrent deze bedrijven. Zo kunnen de techbedrijven makkelijker zeggen: dat hebben we niet afgesproken dus het is jullie eigen schuld dat we deze zaken kunnen doen.
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.
antw: Apple, Google en Facebook lobbyen in Brussel voor hun AI
reactie #2 geplaatst: 18 februari 2020 - 17:47
Het gaat zeker over meer. Kijk naar Zuckenberg, die wil als regeringsleider gezien worden. Logisch hij streeft o.a. naar het uitgeven van paspoorten. Regeringsleider van een virtuele wereld, zo bezien een logische gedachten.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380