Apple: gratis Apple TV+ geen invloed op ons resultaat
geplaatst: 16 september 2019 - 09:29
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple: gratis Apple TV+ geen invloed op ons resultaat
Afgelopen vrijdag kwam Rod Hall, analist bij de zakenbank Goldman Sachs, met ‘nieuws’ waar de markt niet blij van werd. Volgens hem zou het gratis abonnement van een jaar op Apple TV+ bij aankoop van een iPhone, iPod touch, Mac of Apple TV invloed hebben op de resultaten van Apple.

Kort nadat hij dit naar buiten bracht was er een duidelijke daling te zien in Apple’s beursaandeel (- $ 3,50). Datzelfde aandeel was sinds de keynote van afgelopen dinsdag juist juist flink gestegen door positieve verwachtingen over de nieuwe services van Apple: Apple TV+ en Apple Arcade. Rod Hall baseerde zich bij zijn verwachting op hoe Apple in het verleden proefabonnementen op iCloud of Apple Music doorberekende in de resultaten, maar het lijkt er op dat hij niet de moeite heeft genomen om contact met Apple zelf op te nemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-tv-plus-launches-november-1-the-morning-show-screens-091019.jpg
Apple: gratis Apple TV+ geen invloed op ons resultaat


Dat ze het bij Apple helemaal niet met hem eens zijn wordt overduidelijk uit de korte verklaring die er in reactie hierop uit Cupertino kwam:

Citaat
We do not expect the introduction fo Apple TV+, including the accounting treatment for the service, to have material impact on our financial results.

Hieronder wat Rod Hall afgelopen vrijdag naar buiten bracht:

Citaat
Effectively, Apple’s method of accounting moves revenue from hardware to Services even though customers do not perceive themselves to be paying for TV+.

Het is maar de vraag of dit statement van Rod Hall zo zorgwekkend was. Apple rapporteert de resultaten als één geheel sinds er een klein jaar geleden besloten werd om de gespecificeerde resultaten per onderdeel van het bedrijf niet langer met de buitenwacht te delen. Daardoor maakt het eigenlijk niets meer uit waar de resultaten van verkopen geboekt worden, ze komen uiteindelijk toch op dezelfde balans uit.

Eénmalig gratis, of meerdere keren?

Er is sowieso nog onduidelijkheid over het gratis jaar Apple TV+ bij aanschaf van nieuwe hardware. Want op dit moment maakt Apple nergens duidelijk of dat éénmalig is, of dat dit keer op keer herhaald kan worden. Meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Apple: gratis Apple TV+ geen invloed op ons resultaat
reactie #1 geplaatst: 17 september 2019 - 08:57
"maar het lijkt er op dat hij niet de moeite heeft genomen om contact met Apple zelf op te nemen."

Of Apple heeft niet de moeite genomen om te reageren...
geplaatst door: Brinky
antw: Apple: gratis Apple TV+ geen invloed op ons resultaat
reactie #2 geplaatst: 17 september 2019 - 09:05
Als Tim in het openbaar flink hoest heeft het al invloed op de aandelenkoers. Net zoals bij elk groot bedrijf heeft ook Apple last van beurs invloeden waar het bedrijf zelf geen enkele invloed op heeft. Als over 4 jaar blijkt dat het gratis geven bij een product een gouden greep is gebleken voor de beurs dan zijn we dit artikel al weer vergeten.
geplaatst door: pjottervmr