Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
geplaatst: 20 november 2019 - 14:26
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-Mac.jpg
Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
Apple kondigde in juni 2018 aan dat het de kaarten helemaal binnenshuis wilde gaan beheren, en zo grote stappen wilde maken in het verbeteren daarvan. De kosten van dit project lopen inmiddels in de miljarden, maar de verbeteringen zijn dan ook echt behoorlijk spectaculair.

Op dit moment zijn die verbeteringen vooral binnen de VS te zien, als Apple daar klaar is zullen wij op een gegeven moment ongetwijfeld ook aan de beurt komen. Inmiddels heeft Apple daar 27 staten helemaal opnieuw in kaart gebracht, en is bezig met 6 andere. Alle veranderingen zijn in detail te zien op deze pagina van Justin O'Beirne, hieronder kan je zien wat de nieuwe data betekent voor downtown Detroit.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/54ff63f0e4b0bafce6932642/1574112589194-M5OZMQOMK29934Z8BP07/ke17ZwdGBToddI8pDm48kEUdIS22S3QsKWL1BZtuEkZ7gQa3H78H3Y0txjaiv_0fDoOvxcdMmMKkDsyUqMSsMWxHk725yiiHCCLfrh8O1z5QPOohDIaIeljMHgDF5CVlOqpeNLcJ80NK65_fV7S1Ue4ZR2D2elentYrQTuPmyOC6bjqr7ClIGNnLWES0WyqE3WUfc_ZsVm9Mi1E6FasEnQ/3-16+Detroit+Downtown.gif
Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

En Apple zou Apple niet zijn als er bij deze klus niet meteen zo gedetailleerd mogelijk gewerkt zou worden. Hoe rijk gedetailleerd Apple’s kaarten inmiddels zijn kan je goed zien in het voorbeeld hieronder, waarbij ook overduidelijk wordt hoever Apple hier Google Maps voorbij is. Dit is trouwens maar één voorbeeld waar Apple’s kaarten veel meer laten zien, op de site van Justin O'Beirne zijn er meer te vinden.En als we het toch over Google Maps hebben: recent viel me op dat Google me in Den Haag vrolijk tegen het verkeer op een éénrichtingsstraat wilde sturen. Ik vergeleek dat met Apple’s Kaarten-app, en die maakte die fout niet. Omdat ik dacht dat het om een foutje ging heb ik het met Google Maps op meerdere routes geprobeerd, zowel in Den Haag als Amsterdam. En in alle gevallen ging Google op dezelfde manier de mist in, steeds tegen het éénrichtingsverkeer, terwijl Apple’s Kaarten-app het steeds weer bij het rechte eind had. Mocht je Google Maps gebruiken om te navigeren, een gewaarschuwd mens…

Kijk rond (Look around)

In een update over Apple Maps kan natuurlijk Kijk rond (Look around) niet overgeslagen worden. Dit is Apple’s versie van Google’s Street View, hoewel ze het in Cupertino vast niet eens zullen zijn met die omschrijving. Hieronder bijvoorbeeld wat Apple’s Kaarten-app laat zien als je in iOS 13 zoekt naar San Francisco, en dan klikt op “Kijk rond”.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMapsKijkRondiOS13.jpg
Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
reactie #1 geplaatst: 21 november 2019 - 09:12
Hopelijk verdwijnen met de verbeterde versie van Kaarten ook de wolken die het zicht belemmeren op een gedeelte van de (deel)gemeente "Sterrebeek" in Vlaams-Brabant.

Anderzijds slaat ook Tom Tom regelmatig de bal mis over eenrichtingsstraten (ondanks recente updates), dat heb ik onlangs nog mogen ervaren in de binnenstad van Leuven. Misschien bouwen ze bij Tom Tom verder op materiaal van Google?
geplaatst door: Loureiro
antw: Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
reactie #2 geplaatst: 21 november 2019 - 12:41
Onlangs nam ik de trein van Brussel naar Gent. Tijdens de rit wou ik wel eens weten waar ik was en keek op GoogleMaps. Daar was ik in een plaats op 10km van Gent en toen ik opkeek reden we het Station van Gent binnen! Google zat er ruim 10km naast!
Mijn straat waar ik woon is al jaren onderbroken door een spooroverweg. Voor Google nog altijd niet. Zo zijn er dagelijks bestuurders die rechtsomkeert moeten maken als ze daar aankomen.
Ik heb dat probleem al jaren geleden aan Google gemeld, zonder gevolg!
geplaatst door: bigmac
De groeten
antw: Apple hard bezig met vernieuwen van de Kaarten-app
reactie #3 geplaatst: 23 november 2019 - 12:30
Heb een vergelijkbaar testje als dat van Robert gedaan en zie vergelijkbare situaties. Dus ook bij mij Google Maps veel de mist in met eenrichtingsstraten, waar Apple Maps geen problemen geeft.

Ben benieuwd of er hier mensen zijn die Google Maps voor navigatie gebruiken, en dit probleem dan ook in het verkeer ondervinden.
geplaatst door: GeorgeM