
Apple wil beslist Apple Pay veilig en gesloten houden
De drie grootste banken in Australië zien het niet zitten dat ze geen toegang tot Apple Pay hebben. Met het argument dat dit concurrentievervalsing zou zijn, en dat zij dus ook toegang daartoe moeten kunnen krijgen hebben ze daarom
een zaak aangespannen bij de instantie die op eerlijke concurrentie toezicht houdt (de Australian Competition and Consumer Commission)
Apple is het hier duidelijk
niet mee eens en heeft nu zijn tegenargumenten daar ingebracht. Die zijn dat dit erg slecht zou zijn voor de veiligheid van zowel Apple Pay als de iPhone, innovatie zowel zou hinderen als vertragen en dat het effect ervan zou zijn dat Apple's toegang tot de Australische betalingsmarkt gefrustreerd en vertraagd zou worden.
allowing the banks to form a cartel to collectively dictate terms to new business models and services would set a troubling precedent and delay the introduction of new, potentially disruptive technologies.
Apple upholds very high security standards for our customers when they use Apple devices to make payments. Providing simple access to the NFC antenna by banking applications would fundamentally diminish the high level of security Apple aims to have on our devices.
Unfortunately, and based on their limited understanding of the offering, the banks perceive Apple Pay as a competitive threat. These banks want to maintain complete control over their customers. The present application is only the latest tactic employed by these competing banks to blunt Apple's entry into the Australian market.
Kortom, Apple is het duidelijk totaal niet eens met de bezwaren van de grote drie banken, de hakken staan in het zand en de kans dat hier een compromis over gaat komen lijkt nihil. Op dit moment zijn er ongeveer 3.000 banken ter wereld die Apple Pay ondersteunen, daarbij zit één bank in Australië die wel zaken doet met Apple en dat is de ANZ Banking Group.
Lage LandenHoewel Apple Pay in steeds meer landen aangeboden wordt, recent kwamen daar bijvoorbeeld Frankrijk en Zwitserland bij, zijn de Lage Landen nog steeds niet aan de beurt. Opvallend, want er zijn relatief weinig banken en het betalingsverkeer is al behoorlijk bij de tijd. Waarschijnlijk is het gebied gewoon te klein, en komen we later aan de beurt.
VeiligheidDat Apple heel erg voorzichtig is met Apple Pay, en het daarbij gebruikte
Secure Element is niet voor niets. Als de veiligheid bij andere gegevens al belangrijk is, dan is die natuurlijk nog belangrijker als betalingsgegevens in het geding zouden kunnen zijn.
Dat belang wordt nog eens onderstreept als we zien dat er op de hacking conferentie Black Hat een manier is gevonden waarmee Samsung Pay
te kraken is. Juist door het Secure Element niet te delen met andere partijen en de gegevens daarvan binnenshuis te houden zorgt Apple dat hun systeem zo veilig mogelijk blijft.