Apple herdenkt John Lewis op de homepage
geplaatst: 20 juli 2020 - 10:43
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Apple herdenkt John Lewis op de homepage
John Lewis werd geboren in 1940, een tijd waarin zwarte Amerikanen in het dagelijkse leven gebukt gingen onder rassenscheiding en het bijbehorende racisme. Dat gold niet alleen in overheidsdiensten, maar ook in het onderwijs en het openbaar vervoer.

Het waren de sit-ins in de lunchroom van Woolworths in Greensboro die hem inspireerde om daaraan mee te doen in lunchrooms in Nashville. Daarna werd hij nog vaak opgepakt, en vaak geslagen. Tijdens de protestmars van Selma naar Montgomery in maart 1965 liep hij bijvoorbeeld door toedoen van een woedende groep blanken een schedelbreuk op. Hij deed ook mee met de de Mars naar Washington, waar Martin Luther King na afloop zijn beroemde speech “I Have a Dream” hield.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleHomepageJohnLewis.jpg
Apple herdenkt John Lewis op de homepage


Op 3 januari 1987 werd hij verkozen als parlementslid in het Huis van Afgevaardigden, een positie die hij tot zijn recente dood op 17 juli bekleedde. Het laagste percentage waarmee hij ooit herkozen werd was 69 procent, hij had dus altijd een ruime meerderheid van de kiezers achter zich.

In Amerika is John Lewis een icoon, Apple herdenkt zijn overlijden op dit moment op de homepage, zoals hierboven te zien. Ook Tim Cook herdacht hem persoonlijk, dat deed hij op zijn eigen account met de tweet hieronder.
geplaatst door: Robert
antw: Apple herdenkt John Lewis op de homepage
reactie #1 geplaatst: 20 juli 2020 - 11:27
Heel mooi en noodzakelijk statement van Apple, jammer dat je dat niet ziet als je in NL woont...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Apple herdenkt John Lewis op de homepage
reactie #2 geplaatst: 20 juli 2020 - 11:43
Gisteren was dit ook in NL te zien, maar het is nu weer maandag, dus over tot de orde van de dag.
Het afgebeelde citaat van John Lewis moet je in bepaalde landen zoals Iran of China (Hong Kong) maar beter niet opvolgen.
geplaatst door: peerzwart