https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple lijkt ook oudere shows te willen kopen voor Apple TV+
Hoewel Apple TV+ met een aantal prima films en shows uit de startblokken kwam waren veel mensen toch verbaasd over het aanbod. Of eigenlijk moet ik schrijven het gebrek daaraan, want zelfs nu we een slordig half jaar verder zijn is dat aanbod nog steeds niet erg groot.

Volgens Lucas Shaw en Mark Gurman van Bloomberg zou daar de komende tijd verandering in kunnen komen. Apple zou nu ook een zogenaamde ‘back catalog’ willen opbouwen, iets wat concurrenten als Netflix en Disney+ al vanaf het begin gedaan hebben. Voor Netflix was bijvoorbeeld de aankoop van de televisieserie Friends één van de redenen waardoor het een erg groot marktaandeel wist te verkrijgen. In het geval van Disney was het natuurlijk helemaal makkelijk, dat bedrijf heeft zelf al een enorme verzameling van bestaande succesvolle films.



Ze zouden bij Apple beslist de focus willen houden op films en series die exclusief voor Apple TV+ gemaakt zijn, de back catalog zou alleen een aanvulling hierop worden.

Daarbij blijkt Apple ook niet benauwd om buitenkansjes op te pakken. Een voorbeeld daarvan is de situatie rond de nieuwe film met Tom Hanks: “Greyhound”. Deze film moest eigenlijk in de bioscoop uitgebracht worden, maar de corona-crisis doorkruiste die plannen. Daarop werd er door verschillende partijen geboden om de streaming premiere te mogen verzorgen, en Apple zou als winnaar uit de bus zijn gekomen (voor 70 miljoen dollar).

De cijfers

Op dit moment zou Apple TV+ 10 miljoen ingetekende gebruikers hebben, maar alleen de helft daarvan zou er ook echt gebruik van maken. Disney+ haalde die 10 miljoen al op de dag van de lancering, en daar staat de teller inmiddels op meer dan 50 miljoen. En Netflix kreeg er in het eerste kwartaal van dit jaar 16 miljoen gebruikers bij.



 #AppleTVPlus
geplaatst door: Robert
antw: Apple lijkt ook oudere shows te willen kopen voor Apple TV+
reactie #1 geplaatst: 20 mei 2020 - 17:58
Op dit moment zou Apple TV+ 10 miljoen ingetekende gebruikers hebben, maar alleen de helft daarvan zou er ook echt gebruik van maken.

Van die 10 miljoen zijn er waarschijnlijk 9.8 miljoen die recentelijk een nieuwe iPhone of ander Apple speeltje hebben aangeschaft. Ik ben ook zo’n niet-gebruikende gebruiker. Als het aanbod zo blijft stopt dat na afloop van het (gratis) kennismakingsjaar.
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar Weval uit Nederland. Meer informatie.