Apple Music verbreekt meerdere records
geplaatst: 27 maart 2017 - 14:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music verbreekt meerdere records
Eén van de dingen die bij Apple Music gebeurt is het ontwikkelen van talent waarin het team gelooft, waarna dit talent steeds meer ruimte krijgt. Daarbij zijn de Beats radiostations ook belangrijk om deze talenten te promoten, wat op zijn beurt weer mensen overhaalt om een abonnement op Apple Music.

Dat is allemaal te lezen in dit interview van Apple Music's Jimmy Iovine, Zane Lowe, Robert Kondrk, en Larry Jackson met The Verge. Daarin lezen we bijvoorbeeld dat Larry Jackson zegt dat Beats 1 op dit moment al het grootste radiostation ter wereld is:
Citaat


It's the biggest radio station in the world. There’s no way you’re going to find another station that has as many concurrent listeners and audience-wise as Beats 1, period.


Indrukwekkend als dit waar is, maar er worden geen cijfers bij geleverd, zodat deze bewering op dit moment jammer genoeg nog niet te verifiëren is.

Maar dat is niet het enige record wat Apple Music op dit moment gevestigd heeft, het album More Life van Drake vestigde recent twee records. In de eerste 24 uur nadat het uitbrengen werd dit album maar liefst 89,9 gestreamd, een nieuw record. En in de hele week na het uitkomen haalde het in totaal het recordaantal van 300 miljoen streams.

Drake was één van de talenten die veel extra ondersteuning van Apple gekregen heeft, het enorme succes van deze rapper is dan ook mede te danken aan de inzet van de mensen van Apple Music. Het album dat Drake eerder uitbracht via Apple Music, Views, haalde in de eerste week 250 miljoen streams, More Life heeft dus in korte tijd nog meer mensen bereikt.


geplaatst door: Robert