https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-app-iOS-icoon.jpg
Apple op overnamepad voor beeldherkenning en het beeld zelf
Met de opmars van kunstmatige intelligentie komen er ook steeds meer vragen naar boven, met name wat betreft privacy. Meestal is er een internetverbinding voor nodig, waarbij de vraag is hoe goed die beveiligd is en of er geen dingen heen en weer gaan die je liever binnenshuis zou willen houden.

Het bedrijf Xnor.ai heeft daarom technieken ontwikkeld waarmee kunstmatige intelligentie op een device zelf gebruikt kan worden. Dat lijkt prima aan te sluiten op Apple’s aanpak, en volgens GeekWire zou Apple dit bedrijf inmiddels hebben overgenomen. Dat komt niet alleen van betrouwbare bronnen, op 8 januari werd in de staat Delaware de officiële papieren hiervoor ingediend. Waarschijnlijk daar in een poging om deze overname zo lang mogelijk stil te houden, dat lijkt dus niet gelukt.


Er zou 200 miljoen dollar voor de overname van Xnor.ai betaald zijn, bij de vestiging van Xnor.ai zijn ondertussen mensen bezig met een verhuizing, waarschijnlijk van Fremont naar Apple’s kantoren in Seattle. In 2016 nam Apple Turi over, een bedrijf dat ook in hetzelfde veld actief was. Dat was trouwens ook in de omgeving van Seattle.

Spectral Edge

Eén van de velden waar Xnor.ai aan werkt is beeldherkenning op het apparaat zelf, en Apple is de afgelopen tijd ook op het overnamepad geweest voor het verder verbeteren van het beeld zelf. In december nam het bijvoorbeeld Spectral Edge over, een bedrijf dat is voortgekomen uit het wetenschappelijke Colour Lab van The University of East Anglia.

Onder de naam Image Fusion wordt met behulp van Machine Learning onder andere het infraroodbeeld ingezet om foto’s bij heel erg weinig licht te verbeteren, zoals je hieronder kan zien.


Deze overname werd duidelijk door ingediende documenten bij het Britse Companies House, vergelijkbaar met de Nederlandse Kamer van Koophandel.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde

geplaatst door: Robert
antw: Apple op overnamepad voor beeldherkenning en het beeld zelf
reactie #1 geplaatst: 17 januari 2020 - 13:40
Kunnen ze weer wat intellectueel eigendom aan de lijst toevoegen vermoed ik.
geplaatst door: ouwemac
Swasdii Khrab Khun
สวัสคี ครับ คุณ
antw: Apple op overnamepad voor beeldherkenning en het beeld zelf
reactie #2 geplaatst: 19 januari 2020 - 16:24
Niet alleen intellectueel eigendom lijkt me, Apple past dit in de toekomst vast ook echt toe.
geplaatst door: GeorgeM