Apple op veel fronten bezig in India
geplaatst: 29 september 2020 - 13:17
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleIndia-icoon.jpg
Apple op veel fronten bezig in India
In de lijst van landen met de meeste bewoners is India het één na grootste met ruim 1,35 miljard inwoners (China staat met 1,39 miljard inwoners op plaats één). Daarbij is het land economisch enorm in opkomst, voor Apple is het dan ook duidelijk een belangrijke groeimarkt.

Apple heeft in India in de afgelopen jaren dan ook enorm aan de weg getimmerd, waarbij CEO Tim Cook ook vaak en veel heeft overlegd met politici daar. Mede door de grote inspanningen van Tim Cook werden de regels voor Apple op een gegeven moment versoepeld en sindsdien is Apple in India steeds verder aan het groeien. Eén van de duidelijkste resultaten daarvan was afgelopen week te zien, met de officiële opening van de Indiase online Apple Store.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleStoreIndiaOnline.jpg
Apple op veel fronten bezig in India


Ondertussen zijn Apple’s toeleveranciers Foxconn, Pegatron en Wistron allemaal bezig hun capaciteit in India fors uit te bouwen, gecombineerd inmiddels een toegezegde investering van ongeveer 900 miljoen dollar (met de huidige wisselkoers is dat ruim 768 miljoen euro).

Waarvoor al deze toekomstige capaciteit precies voor bestemd is hebben ze niet bekend gemaakt, maar meerdere bronnen zeggen dat het leeuwendeel bestemd zal zijn voor het maken van meer iPhones.


 #AppleStore #iPhone
geplaatst door: Robert
antw: Apple op veel fronten bezig in India
reactie #1 geplaatst: 29 september 2020 - 22:57
Hoe wrang dat tegelijkertijd vandaag het treurige bericht kwam dat Amnesty International in India zo wordt tegengewerkt door de Indiase overheid dat zij haar werkzaamheden moet opschorten.
geplaatst door: MacThijss
antw: Apple op veel fronten bezig in India
reactie #2 geplaatst: 29 september 2020 - 23:45
Flauw, want wat is het verband? Kijk even in (of tegen...) hoeveel landen Amnesty campagnes voert en kritiek levert:

https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/

..waaronder Nederland (klik:wink:.

Belangrijk werk! Maar nogmaals, ik zie het verband niet. Moet Apple dan maar stoppen in al die landen, uit protest? Apple is geen Amnesty.
geplaatst door: boiing