https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple Pay binnenkort ook met credit cards in Nederland
In de VS is het al veel langer mogelijk om credit cards te gebruiken in combinatie met Apple Pay. Daar biedt Apple ook de eigen Apple Card credit card aan. Maar tot nu toe konden we in Nederland alleen onze ‘gewone’ debet-kaarten met het Maestro-logo toevoegen aan Apple Pay in de Wallet-app.

De uitzondering daarop is tot nu toe de relatief kleine Bunq bank, waar dit al wel mogelijk was. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want alle grote banken in Nederland die nu al Apple Pay aanbieden (ING, ABN AMRO en Rabobank) gaan binnenkort ook de mogelijkheid toevoegen om al bestaande credit cards aan Apple Pay te kunnen koppelen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ApplePayRabobank.jpg
Apple Pay binnenkort ook met credit cards in Nederland


Daardoor zal het de komende tijd waarschijnlijk ook op meer plekken op het internet bij ons mogelijk worden om met Apple Pay te betalen, bij online betaaldienst Adyen is dat nu al mogelijk.

Apple Pay al op heel veel plekken mogelijk

Apple Pay kan op dit moment al bij ruim 95 procent van de fysieke Nederlandse winkels gebruikt worden, de uitzonderingen zijn meestal plekken waar nog relatief oude terminals voor contactloos betalen staan. Dat alle grote banken het inmiddels aanbieden betekent dat ongeveer 85 procent van alle betaalpassen in Nederland nu al Apple Pay kunnen gebruiken.

Hoe je Apple Pay kan gebruiken en instellen, hoe veilig het is en de landen en regio’s waar je Apple Pay kan gebruiken is allemaal te vinden op deze pagina.met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde


 #ApplePay
geplaatst door: Robert