https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon2.jpg
Apple Pencil opladen kan transpondersleutels auto’s storen
Met het uitbrengen van de nieuwe iPad Pro modellen in oktober van het vorig jaar was daar ook de  2e generatie Apple Pencil. Die is op te laden door die simpelweg tegen de zijkant van die nieuwe 11 of 12,9-inch iPad Pro’s te leggen, waarna die magnetisch op zijn plaats gehouden wordt.

Maar die manier van opladen blijkt ook een enigszins onverwacht nadeel te hebben: als voor het openen van jouw auto een draadloze transpondersleutel gebruikt, dan is het mogelijk dat het opladen van die nieuwe Apple Pencil daarbij voor storing zorgt. De oplossing is vrij simpel, de verbinding tussen de Apple Pencil en iPad Pro verbreken, waardoor die stopt met opladen, of ervoor zorgen dat Apple Pencil en transpondersleutel verder van elkaar verwijderd worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadProApplePencilOpladen.jpg
Apple Pencil opladen kan transpondersleutels auto’s storen


Als de Apple Pencil magnetisch met de iPad Pro verbonden is maar niet meer oplaadt, dan zal er geen interferentie zijn. Het lijkt allemaal erg overkomelijk, vooral thuishorend in de categorie ‘handig om te weten dat dit de oorzaak van dat probleem kan zijn’.

Deze informatie komt van Apple zelf, en is te vinden op deze support-pagina. Hieronder het exacte citaat van wat Apple daar heeft staan:

Citaat
Als u de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met uw iPad Pro en de transpondersleutel van uw auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring er toe leiden dat u uw auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel. Als dit gebeurt, kunt u de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil uit de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Apple Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste melddeMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Apple Pencil opladen kan transpondersleutels auto’s storen
reactie #1 geplaatst: 17 april 2019 - 17:50
Vreemd dat het opladen van een Apple Pencil zoveel interferentie kan veroorzaken.
geplaatst door: anraadts