geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Apple's Head of Global Security beschuldigd van omkoping
Thomas Moyer is Apple’s Head of Global Security, dus een beschuldiging van omkoping zorgt op zijn minst voor opgetrokken wenkbrauwen. Het is dan ook de moeite om meteen te vermelden dat hij zegt onschuldig te zijn en dat ze bij Apple volledig achter hem blijven staan.

Het gaat hier om een veel groter onderzoek, dat al twee jaar gaande is. Eén van de zaken die daar volgens deze aanklacht (PDF, 184 KB) aan het licht zouden zijn gekomen is dat Thomas Moyer vier vergunningen voor het verborgen dragen van vuurwapens wilde hebben voor mensen die bij Apple werken. Het bureau van de sheriff zou die vergunningen pas hebben verleend nadat er voor ongeveer 75.000 dollar aan iPads zou zijn beloofd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePark.jpg
Apple's Head of Global Security beschuldigd van omkoping


In deze zaak zijn inmiddels niet alleen Thomas Moyer en verzekeringsagent Harpreet Chadha aangeklaagd, ook onder-sheriff Rick Sung en captain James Jensen staan in het beklaagdenbankje. Openbaar aanklager Jeff Rosen vermeldde er wel bij dat de donatie van de iPads niet is doorgegaan, volgens hem pas toen er huiszoekingsbevelen werden uitgedeeld.

Ondertussen blijft ze bij Apple duidelijk voor de volle honderd procent achter Thomas Moyer staan:

Citaat
We expect all of our employees to conduct themselves with integrity.

After learning of the allegations, we conducted a thorough internal investigation and found no wrongdoing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleParkBijNacht.jpg
Apple's Head of Global Security beschuldigd van omkopingmet dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde