Apple stuurt koffie, thee, koekjes en een iPad
geplaatst: 2 maart 2020 - 05:41
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Apple stuurt koffie, thee, koekjes en een iPad
Dat Tim Cook optimistisch is over het onder controle krijgen van het coronavirus in China betekent nog niet dat het probleem daar al voorbij is, er zijn nog veel plekken waar nog veel mensen in quarantaine zitten. Daarbij zitten ook werknemers van Apple zelf.

Voor deze mensen, en dan specifiek in Hubei en Wenzhou, heeft Apple een pakketje samengesteld met wat lekkere dingen, koffie en thee, handzeep en doekjes, een thermometer, een boel mondkapjes en een iPad. Het idee achter de iPad is  dat het de kinderen zoet kan houden en ze de mogelijkheid geeft om toch nog wat te leren tijdens de isolatie. Daarnaast helpt de iPad ook gewoon om de tijd door te kunnen komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ApplePakketjeCoronavirus.jpg
Apple stuurt koffie, thee, koekjes en een iPad


Hieronder vind je de Engelse versie van de de brief die bij dit pakketje zit.

Citaat
Dear Colleagues in Hubei and Wenzhou,

We hope this note finds you heathy and well. Since the last communication with you, we understand that you are all staying strong in this challenging time. We understand the difficulties you are facing and would like to provide our best support to you and your families. Hubei and the city of Wuhan have been hit hardest by the coronavirus outbreak, which has now claimed 2,835 lives in China.

We are sending our best wishes to you, on behalf of the entire Apple Team, together with another CareKit for you and your families. In the kit, you will find comfort items and an ‌iPad‌ which can be used to facilitate children's online learning or help pass the time during the prolonged stay at home.

In addition, a series of counselling and consultation services have been prepared especially for you to help you through this time.

Dat Apple ondertussen ook veel last heeft van deze uitbraak mag duidelijk zijn, in deze “Investeerdersupdate kwartaalprognose” van 17 februari maakt het bedrijf duidelijk dat deze uitbraak waarschijnlijk van invloed zal zijn op de resultaten in dit kwartaal, zowel door verminderde productie als een verminderde vraag.

Citaat
Langzamerhand komt het werkende leven weer op gang, maar het duurt langer dan verwacht voordat alles weer normaal verloopt. Als gevolg hiervan verwachten we dat de omzetprognoses voor het tweede kwartaal niet gehaald gaan worden. Er zijn hiervoor twee voornaamste oorzaken.

Ten eerste zijn er wereldwijd tijdelijk minder iPhones verkrijgbaar. Hoewel onze iPhone-productiepartners niet in de provincie Hubei zijn gevestigd (en deze fabrieken inmiddels allemaal weer open zijn), verloopt het opstarten langzamer dan we hadden verwacht. De gezondheid van iedereen die betrokken is bij de productie van deze artikelen is onze absolute prioriteit. Daarom blijven we in deze periode nauw samenwerken met onze leveranciers en volksgezondheidsexperts. Het tekort aan iPhones heeft tijdelijke gevolgen voor de omzet wereldwijd.

Ten tweede is er momenteel in China minder vraag naar onze producten. Al onze Stores in China en veel winkels waarmee we samenwerken, zijn gesloten. Bovendien hebben de winkels die wel open zijn beperkte openingstijden en is de klantenstroom beperkt. We zijn bezig om onze Stores langzaam maar zeker weer te openen, waarbij we de veiligheid uiteraard niet uit het oog verliezen. Onze kantoren en Contact Centers zijn geopend en onze online Stores zijn niet gesloten geweest.

Buiten China is de vraag van klanten naar onze producten en services tot op heden groot en in lijn met onze verwachtingen.


geplaatst door: Robert
antw: Apple stuurt koffie, thee, koekjes en een iPad
reactie #1 geplaatst: 3 maart 2020 - 14:16
Een mooi gebaar, die iPad.

Maar het voedselpakketje erbij had toch wel wat royaler kunnen zijn?
geplaatst door: anraadts