Apple TV 4 heet voortaan “Apple TV HD”
geplaatst: 26 maart 2019 - 11:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple TV 4 heet voortaan “Apple TV HD”
Een tijdlang waren de namen van de Apple TV’s redelijk overzichtelijk, maar vanaf het moment dat de Apple TV 4K uitkwam niet meer. Tot dan toe hadden ze allemaal simpelweg dezelfde aanduiding als hun generatie: dus Apple TV 1 voor de eerste, tot en met Apple TV 4 voor de vierde generatie.

Dat Apple overduidelijk wilde maken dat het model daarna 4K ondersteunde is begrijpelijk, maar daardoor is het natuurlijk niet meer duidelijk dat het daarbij om de vijfde generatie gaat. Met de aankondiging van Apple TV+ dit najaar hadden ze bij Apple door dat een wat duidelijkere naam waarschijnlijk geen slecht idee was. De vijfde generatie blijft daarbij gewoon Apple TV 4K heten, maar het model daarvoor is nu omgedoopt van Apple TV 4 naar Apple TV HD.Eigenlijk is het probleem dus helemaal niet verholpen, mogelijk dat ze dit bij Apple helemaal niet als een probleem zagen. Wel is er nu meer onderscheid tussen de vierde en de vijfde generatie, dat vinden ze bij Apple waarschijnlijk een stuk belangrijker.

De prijs of de specificaties zijn niet veranderd, voor 159 euro krijg je nog steeds het 32 GB model met Siri Remote, een A8 processor en ondersteuning voor standaarden als HDMI 1.4 en Dolby Digital Plus 7.1 geluid.

Voor vier tientjes meer heb je de Apple TV 4K met 32 GB aan opslag. Zelfs als je geen 4K televisie hebt kan die toch interessant zijn, want die biedt een A10X chip, HDMI 2.0a, Dolby Atmos en twee HDR (high dynamic range) video standaarden: HDR10 en Dolby Vision. Voor twee tientjes meer heeft Apple daar ook nog een 64 GB model, dat model is bij de Apple TV HD verdwenen.

Ook de Apple TV 3 was HD

Nog één kanttekening, Apple noemt die nu de Apple TV HD, maar het model daarvoor (de Apple TV 3) ondersteunde ook al 720p en 1080p bij zowel 50 als 60 Herz. Voor Apple niet meer echt interessant, want die zit niet meer in het programma, maar wel goed om te weten als je op zoek bent naar een goedkope optie.

De Apple TV 3 is nog altijd tweedehands te vinden, een redelijke prijs ligt op dit moment rond 35 euro. Maar let op, op dat model kan je niet zelf apps installeren. Het eerste model waarbij dat kon was de Apple TV 4, die dus vanaf nu de Apple TV HD heet.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Apple TV 4 heet voortaan “Apple TV HD”
reactie #1 geplaatst: 26 maart 2019 - 17:55
Als nu iemand op Marktplaats een Apple TV 3 aanbiedt als "Apple TV HD" dan jokken ze dus eigenlijk niet.

;)
geplaatst door: GeorgeM