Apple TV+ biedt hoogste kwaliteit 4K Streaming
geplaatst: 5 november 2019 - 10:47
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple TV+ biedt hoogste kwaliteit 4K Streaming
Er is al aardig wat aanbod van streaming video, en de komende tijd zullen daar alleen nog maar meer aanbieders bij gaan komen. Welke jouw voorkeur heeft is natuurlijk persoonlijk, maar als je een 4K televisie hebt en de hoogst mogelijke kwaliteit wilt bekijken, dan is Apple TV+ extra interessant.

De reden daarvoor is dat Apple’s streaming video-service films in de hoogste bitrate levert van alle beschikbare opties op dit moment. Grappig genoeg verslaat Apple daarbij ook zichzelf, want de bitrate van Apple TV+ is ook hoger dan de streaming films die Apple tot nu toe al in iTunes aanbiedt. Dit komt naar voren uit testen van Rasmus Larsen, de oprichter van FlatpanelsHD. In zijn testen zag hij de Apple TV+ televisieserie See binnenkomen met een gemiddelde snelheid van 29 Mb per seconde, met een piek van 41 Mb/s.


Bij de film The Elephant Queen kreeg hij een iets lagere, maar nog steeds erg respectabele snelheid (26 Mb/s), en ook Snoopy in Space kwam in uitstekende kwaliteit binnen. Voor het perspectief: dit is tussen de anderhalf en twee keer zoveel data als bij een HD Blu-ray disc, en ongeveer de helft van een UHD Blu-ray disc.

The Banker

Eén van de films die op Apple TV+ binnenkort in zulke hoge kwaliteit is te vinden zal zijn is The Banker. Dit is het waargebeurde verhaal van Bernard Garrett (Anthony Mackie) en Joe Morris (Samuel L. Jackson), die in de zestiger jaren Amerikanen van Afrikaanse afkomst hielpen met hypotheken en leningen te krijgen.

Deze film komt uit in de theaters in de VS op 6 december en zal begin januari waarschijnlijk in zijn geheel op Apple TV+ verschijnen.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Apple TV+ biedt hoogste kwaliteit 4K Streaming
reactie #1 geplaatst: 5 november 2019 - 18:11
Leuk bericht. Kleine kanttekening dat “hoogste bitrate” niet 1-op-1 hetzelfde is als “hoogste kwaliteit”. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de compressie-methode die Apple gebruikt niet zo optimaal is. :wink:
geplaatst door: puk1980
Nee inderdaad, puk heeft nog niet geupgrade naar Catalina.
antw: Apple TV+ biedt hoogste kwaliteit 4K Streaming
reactie #2 geplaatst: 6 november 2019 - 07:16
Voor meer (technische achtergrond) discussie, zie de reacties bij Tweakers.
geplaatst door: puk1980
Nee inderdaad, puk heeft nog niet geupgrade naar Catalina.