"Apple wacht tot minstens 2020 met een 5G iPhone"
geplaatst: 4 december 2018 - 09:57
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-icoon.jpg
"Apple wacht tot minstens 2020 met een 5G iPhone"
We weten inmiddels allang dat Apple helemaal niet de eerste wil zijn met het ondersteunen van nieuwe protocollen, zo was er relatief laat een iPhone uit die het 3G of 4G protocol ondersteunde. Volgens Bloomberg zou dit scenario zich bij 5G ook weer gaan herhalen.

Want volgens hun bronnen zou Apple in de nieuwe iPhones komend jaar 5G nog niet ondersteunen, dat zal op zijn vroegst pas gebeuren bij de modellen in 2020. Andere smartphone makers als bijvoorbeeld Samsung en Huawei hebben al aangegeven dat ze in het komende jaar modellen die 5G ondersteunen uit zullen brengen, het ligt voor de hand dat ze zich hierbij tegen Apple af zullen zetten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAt.iPhone5G.jpg
"Apple wacht tot minstens 2020 met een 5G iPhone"


De Amerikaanse provider Verizon heeft in dit persbericht al bevestigd dat het de bedoeling is dat Verizon in samenwerking met Samsung in de eerste helft van 2019 een 5G telefoon op de markt wil brengen.

De eerste ‘proof of concept’ zal tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit die vandaag in Maui begint getoond worden, natuurlijk met een Snapdragon processor. Het 5G modem zou een Snapdragon X50 5G NR zijn.

Eén van de redenen voor Apple om later met de ondersteuning voor dit soort  nieuwe technologieën te komen is simpelweg dat die in het begin vaak nogal wat bugs hebben. Niet iets wat echt aansluit bij waar Apple voor staat.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert