Apple Watch 3 met LTE redt een kitesurfer van de haaien
geplaatst: 14 november 2017 - 13:32
Met de introductie van de Apple Watch 3 met LTE gaf Apple ons voor het eerst de mogelijkheid om ook te kunnen bellen zonder dat je een iPhone in de buurt hebt, dus alleen met deze Apple Watch om je pols.

Een optie die vooral aantrekkelijk is als je aan het sporten bent, en liever geen iPhone bij je wilt hebben omdat je geen extra gewicht bij je wilt hebben. Bijvoorbeeld tijdens het hardrennen of zwemmen, maar ook tijdens het kitesurfen kan dit een uitkomst zijn. Dat laatste is precies wat John Zilles aan het doen was toen hij strandde in water waarvan hij wist dat daar erg veel witte haaien zitten.Hij kitesurft al 20 jaar, maar was recent overgestapt op een hydrofoil, waarmee je kan kitesurfen met je board zwevend boven het water. Maar toen hij daarmee viel kon hij niet meer omhoog komen, ook na 20 minuten lang pogingen daartoe, onder andere omdat er niet genoeg wind was.
Citaat


I was out learning to foil on a light wind, and was cruising along, proud of myself, and realized I was quite a way offshore. I had a huge wipeout, and my hydrofoil skated away from me.

As I was swimming away, my kite fell down, and because it was a calm day so I couldn't get it to fly again. Suddenly I was a mile offshore and my ride was over.


Hij besloot naar de kust te zwemmen, naar zijn eigen schattig twee uur zwemmen. Toen hij op zijn Apple Watch keek hoe laat het was realiseerde hij zich dat hij daar ook mee kan bellen. Ondanks de afstand tot de kust kreeg hij meteen zijn zoon aan de lijn, verzekerde hem dat alles ok was, maar vroeg hem daarna voor de zekerheid toch de kustwacht te bellen.

Twee uur verder realiseerde hij zich dat het veel langer ging duren, zijn spullen vertraagden hem enorm bij het zwemmen. Toen realiseerde hij zich hij in een gebied was aangeland met erg veel witte haaien. Daarom belde hij zelf direct met de hulpdiensten en toen hij 15 minuten de reddingsboot de verkeerde kant op zag gaan kon hij ze nog een keer bellen, dit keer om ze de goede kant op te wijzen.

Eind goed als goed, en John Zilles is duidelijk erg blij met zijn aanschaf:
Citaat


I've seen people put phones in waterproof cases but, didn't want to risk it - so when the Watch came out I thought this is awesome, I should do it.

My wife was giving me a hard time, for buying more technology, but I leave my phone at home a lot now - I think it's freeing us from the addiction of phones.


Hij heeft daarna ook Apple's CEO Tim Cook nog gemaild met dit verhaal, diens reactie was kort maar krachtig: "wow. happy to hear you are safe."


geplaatst door: Robert
Apple Watch 3 met LTE redt een kitesurfer van de haaien
reactie #1 geplaatst: 14 november 2017 - 14:31
Dag Robert.
Er zitten behoorlijk wat taal-haaien in deze tekst.
Geen unicum meer in deze tijd dat alles rap rap moet gaan.
Simpelweg herlezen is de beste corrector.
geplaatst door: DirtyMay
Apple Watch 3 met LTE redt een kitesurfer van de haaien
reactie #2 geplaatst: 14 november 2017 - 15:21
Ben er nog even met de stofkam doorheen gegaan, anders even een PB svp.

Ondertussen wordt er erg hard gewerkt aan het nieuwe forum, daar zijn inmiddels ook al alle smileys zoals ze moeten zijn (de standaard-smileys van dat forum waren echt niet om aan te zien!).
geplaatst door: Robert