https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple wil bestelde films en series vanaf half april aan kunnen bieden
Dat Apple het afgelopen jaar bezig is geweest met het ‘bestellen’ van films en series is een publiek geheim, er zou in totaal maar liefst een miljard dollar mee gemoeid zijn. Waarschijnlijk wordt deze content als een abonnement aangeboden, hoe dat precies zal gebeuren is nog niet bekend.

Maar waarschijnlijk hoeven we niet zo heel erg lang meer te wachten om duidelijkheid hierover te krijgen. Want volgens insiders in de industrie zou Apple willen dat half april alle content klaar is, de verwachting is dan dat Apple in de weken daarna dit alles zal gaan aanbieden. Met andere woorden, eind april of begin mei zullen we misschien eindelijk weten in welke vorm dit krijgt.


Eerdere geruchten hadden het steeds over begin 2019, deze wat preciezere aankondiging zou daar dus keurig bij aansluiten. Naast Apple’s eigen content zouden er ook films en series van andere bedrijven bij zitten, onder andere van HBO en STARZ.

Maar voorlopig hebben we nog geen reden om onze adem hiervoor in te houden, want in eerste instantie zal Apple deze content waarschijnlijk alleen binnen de VS aanbieden. Het zou de bedoeling zijn om daar later dit jaar nog meer dan 100 landen aan toe te voegen. Dus als de regels bij ons niet al te weerbarstig zijn, dan kunnen wij er mogelijk ook later dit jaar van meegenieten.

Voor een complete lijst van alles op het gebied van video-content waarvan bekend is dat Apple het besteld heeft, kan je terecht op deze pagina.
geplaatst door: Robert