https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple wil boek ‘App Store Confidential’ helemaal uit circulatie
Tom Sadowski werkte tien jaar lang voor Apple. Eerst deed hij iTunes marketing voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, uiteindelijk kreeg hij de Duitse App Store onder zich. Vorig jaar verliet hij Apple, sindsdien coacht hij startups en geeft hij advies aan bedrijven over hun apps.

Maar daarnaast deed hij nog iets, en daar zijn ze bij Apple niet zo blij mee: hij schreef een boek met de titel “App Store Confidential”. De titel daarvan suggereert dat er geheimen in te lezen zullen zijn, volgens Apple Legal is dat inderdaad zo. Daarom zijn Tom Sadowski en uitgever Murmann Verlag gesommeerd om de verkoop ervan te stoppen en alle al verkochte exemplaren uit de markt te halen. Volgens Apple staan er ‘bedrijfsgeheimen’in  die een ‘significante economische waarde’ waarde zouden hebben.Volgens Apple zou Tom Sadowski in het boek meer prijsgeven dan hij contractueel zou mogen. In het boek zou onder andere te lezen zijn hoe de App Store werkt vanuit het oogpunt van een manager, hoe het daar in zijn werk ging en zijn persoonlijke ontmoetingen met Apple’s CEO Tim Cook.Voor Apple zal dit een lastige beslissing zijn geweest, op het moment dat je probeert zo’n publicatie te stoppen wordt er natuurlijk alleen maar meer aandacht ervoor gegenereerd. Maar als er inderdaad inbreuk wordt gemaakt op het contract, en de bijbehorende overeenkomst voor vertrouwelijke informatie, dan hadden ze bij Apple eigenlijk geen keus. Laat je het lopen dan schep je een precedent.

In de tussentijd is dit boek bij de uitgever nog gewoon te koop (€ 18,00). Maar let op, ondanks de Engelse titel is het boek helemaal in het Duits geschreven.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #AppStore
geplaatst door: Robert
antw: Apple wil boek ‘App Store Confidential’ helemaal uit circulatie
reactie #1 geplaatst: 21 februari 2020 - 11:38
Ik weet het niet, heb een kopie weten te bemachtigen ... "Ich bin besonders überrascht von Apples Reaktion auf Sandowskis Buch".

Hij heeft het over nogal algemene zaken in het boek en het leest meer weg als een persoonlijk verslag dan een diepgaande analyse van de bedrijfsprocessen, drijfveren en dergelijke. Maar verder ...

En natuurlijk: ieder zichzelf respecterende onderneming kent een "geheimhoudingsverklaring" oftewel "non disculosure agreement". Apple kent deze ook. Vaak een integraal onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Maar ik snap werkelijk niet waar Apple zo over struikelt. Als er nu echt heel interessante zaken in gemeld zouden worden. Begrijpelijk. Maar dit vind ik eerder een storm in een glas water en iets te protectionistisch gedrag. Zowieso is het raak de laatste tijd: oud-ontwerper van de A-processors, aangeklaagd want hij is iets voor zichzelf begonnen; Apple Archief voor en door Fans moet offline ... En nog wat rechtzaken, waar onder deze dus ...

... nu zijn er heus wel zaken waar Apple een goed punt heeft, maar vind de reactie in deze echt overtrokken.
geplaatst door: doctor_apple