“Apple wil zelf displays gaan maken”
12 januari 2023 - 08:27   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
“Apple wil zelf displays gaan maken”
Bij Apple zijn ze al een tijd bezig om steeds meer zelf te maken. Onder andere omdat het bedrijf niet afhankelijk wil zijn van anderen, omdat de je altijd de kwaliteit van eigen productie beter in de hand kan houden en omdat Apple het geld liever naar de eigen aandeelhouders ziet terugvloeien.

Het eerste display dat Apple zelf zou willen maken is een microLED voor de Apple Watch Ultra, waarna het de bedoeling is om zelf displays voor iPhones te maken. Als dat laatste gebeurt dan zou dan een behoorlijke tik zijn voor LG en Samsung, de bedrijven die nu die displays voor Apple maken. Als de displays voor deze devices in eigen productie zijn is het de bedoeling dat andere devices volgen, waarschijnlijk zijn de iPads dan de volgend op de lijst.


Apple is al een tijd bezig om meer chips zelf te maken, als het lukt dan komt er een chip die niet alleen de modem-chip van Qualcomm overbodig zal maken, maar ook de chips voor Wi-Fi en Bluetooth van Broadcom. Als hier ook nog displays bij komen dan zal het bedrijf voor de belangrijkste componenten niet meer van anderen afhankelijk zijn.

Op dit moment zou Apple al bezig zijn met het testen van microLED displays voor de Apple Watch, het eigen display zou helderder zijn met intensere kleuren, terwijl de kijkhoek tegelijkertijd ook nog verbeterd zou worden. Eigenlijk wilde ze bij Apple al in 2020 deze stap maken, maar technische obstakels hebben het proces tot nu toe opgehouden.

Volgens de rapportage van Bloomberg zou het streven nu zijn om dit allemaal in 2024 voor elkaar te krijgen. Maar hardware heeft vaak verrassingen, het is dan ook goed mogelijk dat het pas in 2025 lukt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchUltraSeries1-3x.jpg
“Apple wil zelf displays gaan maken”



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.